”Är helt ohanterlig”

Blanc om Zlatan och supertalangen: Handlar om samhället

Rabiot, Blanc och Zlatan.
FOTBOLL

Laurent Blanc medger att Zlatan Ibrahimovic är svår att hantera.

Men han är ingenting jämfört med den nya PSG-generationen, med Adrien Rabiot i spetsen, som nu ska ta över i PSG.

– Den är nästan ohanterlig, säger Blanc till France Football.

PSG har en ny spännande och egen generation på uppgång där mittfältaren Adrien Rabiot är den förväntade diamanten. Men 20-åringens intåg i a-laget har varit en prövning för många.

Bett om att få lämna

Talangens mamma Veronique har flera gånger hotat med att flytta på sonen från klubben om inte Rabiot får mer speltid av tränaren Laurent Blanc. Den här säsongen har 20-åringen fått chansen men inte lyckats konkurrera ut Marco Verratti, Thiago Motta eller Blaise Matuidi.

Nu är det också Adrien Rabiot själv som beklagar sig.

– Jag har bett presidenten om att få bli utlånad i januari om min speltid fortfarande är otillräcklig. Det är något han inte kan neka mig – jag vet att han gillar mig väldigt mycket, sa fransmannen nyligen.

”De vill ha allt med detsamma”

Under sin korta tid med a-truppen har 20-åringen dessutom lyckats hamna i bråk med lagets störste stjärna Zlatan Ibrahimovic. Rabiot skällde ut svensken för en missad passning på försäsongen och fick en rejäl salva tillbaka i ett uppmärksammat gräl.

Zlatan har själv ett rykte om sig att vara svår att hantera med det är ingenting jämfört med Rabiot. Det avslöjar nu managern Laurent Blanc för France Football, i ett utdrag återgivet av Fotbollskanalen.

– Båda är svåra att hantera. Alla spelare är svåra att hantera! Men den nya generation – och det handlar inte om fotboll utan om samhället – är nästan ohanterlig. Det gör tränarjobbet svårare. Lägg märke till att jag inte menar att det är dåliga grabbar. Vi har alla varit unga, gjort dumheter….Men problemet i dag är att de vill ha allt, och med detsamma. Och det när de är 17, 18, 19, 20 år. Det är helt orimligt!, säger Blanc.