"På nytt har Zlatan chockat en hel värld"

1 av 4 | Foto: TT
FOTBOLL

Ett nytt kanonmål.

Nya hyllningar.

Välkommen till Zlatans vardag i Paris.

Ingen har väl missat Zlatan Ibrahimovic superform. I går slog han till med en ny kanon när han skickade iväg ett skott som mätte hela 97 kilometer i timmen när PSG slog Caen på bortaplan.

Dagen efter Zlatan har spelat är lika med hyllningsdag i de franska tidningarna.

"Målet var ett underverk"

Hos Maxifoot får anfallaren en 8 i betyg på den tiogradiga skalan. De skriver bland annat: "Vid 34 år, är svensken fortfarande en av de bästa spelarna i Ligue 1. (...) Anfallaren var perfekt mot Caen!" Bara den strålande Angel Di Maria får bättre (8,5).

Goal.com belönar honom med fyra stjärnor av fem, lika många som Di Maria, med motiveringen: "Hans mål i kväll var ett underverk, som kom av hans perfekta tekniska behärskning. Den kraftfulla och rena träffen lämnade Vercoutre chanslös. Mindre lyckad andra halvlek."

"Verkar tänka på julafton"

L'Equipe ger en sjua i betyg och hyllar också målet: "Hans spontanitet har på nytt chockat en hel värld."

Hos Foot Mercato får Zlatan en sjua i betyg, och här är motiveringen inte bara positiv. "Regissören bakom ett fantastiskt mål, men det var mindre farligt än vanligt i hans område. Men när allt kommer omkring, i den andra halvleken verkade den svenska jätten tänka på vad han kommer få till jul."