”Jag visste att jag skulle skriva historia”

Foto: TT
FOTBOLL

Vårens Champions League-slutspel är troligtvis Zlatan Ibrahimovics sista chans till den åtråvärda bucklan.

Men skulle han misslyckas kan han ta den smällen också.

– Händer det inte är min karriär fullpackad ändå, museet är redan jättestort och jag är glad för det, säger han till PSG:s hemsida.

Efter en lysande höst har PSG tagit julledigt från Ligue 1 fram till den åttonde januari. Men total matchvila blir det inte, i stället åker laget på träningsläget till Qatar för att möta Inter i en träningsmatch. Inför den turnén har Zlatan Ibrahimovic både tittat bakåt och framåt på sin tid i klubben på klubbens hemsida.

Han tycker det är tydligt att klubben gjort en stor resa under hans tid i laget.

– När jag kom var det inte så lätt för jag kom från Milan och det var en helt annan värld jämfört med vad den här klubben är i dag. Jag är väldigt glad, jag var en av de första som kom hit och tog klubben till toppen och jag visste att jag skulle skriva historia med det här laget. Det är det jag gör och när jag byter klubb eller lägger av med fotboll så kan jag luta mig tillbaka och säga att jag var en del av projektet. För det är jag mycket glad, säger han.

”En dröm”

Ligatiteln är mer eller mindre säkrad redan och med det riktas givetvis stort fokus på Champions League – den enda stora titel som Zlatan fortfarande saknar i sitt prisskåp.

– Jag har fortfarande möjlighet att vinna den. Vi har ett fantastiskt lag och en dröm att vinna Champions League, det är mitt mål så klart, säger han.

Men skulle det inte gå tänker inte forwardsstjärnan gräma sig för det.

– Händer det inte är min karriär fullpackad ändå, museet är redan jättestort och jag är glad för det. Jag kommer fortfarande var nöjd med det jag har genomfört, säger han.