Zlatan öppnar för en oväntad flytt

PSG-stjärnan: ”Jag är fri att göra vad jag vill”

Foto: AP
Zlatan Ibrahimovic.
FOTBOLL

Med ett utgående kontrakt är Zlatan Ibrahimovic en av världens mest eftertraktade spelare.

Nu berättar han själv om den speciella situationen – och öppnar för en oväntad flytt.

– Låt oss bara säga att en flytt till Qatar är ett alternativ.

Zlatan Ibrahimovic har ett år kvar på kontraktet med Paris Saint-Germain och var han spelar nästa säsong är alltjämt ovisst. Sportbladet avslöjade i oktober att svensken ställt in siktet på David Beckhams nya MLS-lag i Miami. Ett intresse som är ömsesidigt, bekräftade Beckham i en intervju med Sportbladet förra veckan.

Beckham-projektet dras dock med arenabekymmer och en flytt till Miami kan som tidigast bli aktuell 2017.

”Ny erfarenhet för mig”

Och med en av världens bästa spelare på väg att bli bosman har den internationella pressen placerat Zlatan lite överallt i Europa – och Kina.

I en intervju med l’Equipe berättar Zlatan nu om den för honom unika situationen:

– Min nuvarande situation är ny för mig. Jag sitter på ett utgående kontrakt och det är en ny erfarenhet för mig. Jag är fri att göra vad jag vill, säger Zlatan enligt Goal och fortsätter:

– Jag är fokuserad på PSG just nu. Jag har fortfarande sex månader kvar på mitt nuvarande kontrakt och jag vill ge mitt bästa för laget. Jag har inte någon nästa destination i huvudet.

”Vi får se”

Klart är dock att svensken är uppskattad hos PSG:s qatariske president Nasser Al-Khelaifi. Så pass uppskattad att han själv inte utesluter en flytt till den qatariska ligan:

– Jag har en bra relationen med Nasser Al-Khelaifi och med folket i Qatar, men jag kan inte säga något vid detta stadie. Låt oss bara säga att en flytt till Qatar är ett alternativ. Jag njuter av min fotboll just nu och jag mår bra både psykiskt och fysiskt. Jag njuter av varje match. Vi får se vad som händer.