”Kommer heja mer på mig än sitt land”

Zlatan om Sveriges fördel mot alla andra i EM

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic tog Sverige till EM genom målen i payoff-spelet mot Danmark.

Nu säger 34-åringen att ”Blågult” kommer ha en fördel mot alla andra lag i mästerskapet.

– Jag kommer ha två klackar bakom mig, säger Zlatan till BeinSport enligt ESPN.

Den 13 juni inleds EM i fotboll för svensk del när Irland väntar på Stade de France. Zlatan Ibrahimovic är också förhoppningsfull inför mästerskapet i hans andra hemland Frankrike.

”En extra förstärkning”

– Vi är glada över att ha tagit oss dit, speciellt eftersom det spelas i Frankrike. Jag är ganska säker på att det franska folket kommer heja mer på mig än på sitt eget landslag. Så jag kommer ha två klackar bakom mig – jag har både det franska och det svenska folket. Så det blir en extra förstärkning för oss, säger 34-åringen till BeinSport enligt ESPN.

Zlatan har blivit en både älskad och hatad figur i Frankrike där han varit ansiktet utåt under PSG:s förvandling från en mittenklubb i Frankrike till en storklubb med ambitioner i Europa. Under sina fyra år i Paris upplever också svensken att mycket förändrats.

”Nu är alla monster”

– Förut accepterade lagkamraterna förluster för lätt. Det var onormalt för mig. När jag förlorar blir jag som ett monster. Jag accepterar inte förluster. Men det ser jag inte längre i dag. När vi förlorar så förvandlas alla till monster precis som jag gjorde det första året.

Men om attityden i PSG förbättrats så upplever svensken inte samma sak i alla franska lag.

– Det är lustigt att många spelare tror att de redan är där – att de redan är superstjärnor och kompletta spelare. Tills de möter oss. De förstår de var de egentligen befinner sig.