Franska medier: Zlatan bäste spelaren på plan

1 av 2
FOTBOLL

PSG:s insats mot Toulouse var blek.

Men matchvinnaren Zlatan Ibrahimovic får ändå en hel del lovord dagen efter.

De franska medierna är eniga: Det var ett trist PSG som stod för en svag insats mot bottenlaget Toulouse.

Serieledarna lyckades inte spräcka nollan förrän i den 73:e minuten när Zlatan Ibrahimovic nickade in 1–0 efter en hörna som förlängdes av David Luiz.

Betygen på spelarna är generellt låga, men Zlatan Ibrahimovic höjer snittet något.

"Nonchalant inställning"

Av L'Equipe får svensken högst betyg i laget, en sexa på den tiogradiga skalan. I motiveringen står det bland annat: "Vi kan inte förbise hans nonchalanta inställning under stor del av kvällen. Men vi är skyldiga att notera att han återigen beslutade sig att höja huvudet i den 73:e minuten"

Maxifoot utnämner Zlatan till "Matchens spelare" och ger honom en sjua i betyg, trots att de klagar en del på hans passningar.

Även hos Goal utses Ibrahimovic till matchens bäste spelare. Här får han fyra stjärnor av fem: "Nickade in segermålet och hade flera andra chanser som stoppades av Toulouse-målvakten."

"Driftig först – sen osynlig"

Le Parisien tyckte att Marquinos (sjua i betyg) gjorde bättre ifrån sig än Zlatan, som fick nöja sig med fem i betyg: "Driftig under de första minuterna, sen osynlig. Men han kunde dyka upp vid rätt tidpunkt och göra mål, även om han verkade vara utanför spelet."