Bilden som startat nya spekulationer

Märkliga meddelandet väcker uppmärksamhet: Avslöjas Zlatans nya klubb?

FOTBOLL

Är Zlatan Ibrahimovic på väg till Philadelphia Union?

MLS-klubbens fans har i alla fall börjat drömma sedan en minst sagt märklig bild dykt upp i sociala medier.

Äkta, fejk eller bara ett fräckt drag från Union? Det återstår att se.

Lyx i massor – här är Zlatans alla fastigheter

Det märks att silly season närmar sig, årstiden när fotbollsspelarna får byta klubbar och internationella medier fylls av mer eller mindre sensationella rykten. I USA är galenskapen redan i gång.

Uppmärksammas i USA

Sportsajten SB Nation uppmärksammar ett meddelande som publicerats i sociala medier som påstås avslöja de innersta hemligheterna i MLS-klubben Philadelphia Union. Posten innehåller ett foto på en whiteboardtavla med namn och bild på ett antal aktiva fotbollsspelare.

Användaren som publicerat bilden hävdar i sin tur att han tog fotot genom ett fönster till Philadelphia Unions kontor efter att ha lämnat en match. Överskriften ska ha varit ”Discovery List” och bland namnen syns framförallt Zlatan Ibrahimovic och John Terry.

Discovery List är ett verktyg klubbarna i MLS använder för att dela upp spelare som fortfarande inte är knutna till ligan mellan sig. Varje klubb får placera upp till sju spelare på sin lista och den som först registrerar en spelare har sedan förstatjing på att skriva kontrakt med spelaren, vilket framgår av MLS regelbok.

Får pengar om de väljer annan klubb

Om fotot verkligen är äkta så innebär det att Union nu alltså paxat såväl PSG:s Zlatan Ibrahimovic som Chelseas John Terry – båda spelarna kontraktslösa till sommaren. Frågan är dock om Philadelphia-klubben verkligen tror sig kunna värva dem.

Terry påstås förhandla med MLS men har placerats i New York Red Bulls. Zlatan ska i sin tur förbereda en flytt till USA först när David Beckhams nya klubb i Miami är igång. Så frågan är om inte Union bara varit lite fräckt smarta?

En klubb som vill värva en spelare på en annan klubbs ”Discovery List” måste nämligen kompensera den klubben med 50 000 dollar (405 000 kronor). Union kan därmed tjäna 100 000 dollar (810 000 kronor) om såväl Terry som Zlatan skriver på för MLS de kommande åren.

De andra namnen på tavlan är Aron Siguroarson (Tromsö), Christian Santos (NEC Nijmegen), Michael de Leeuw (Groningen), Thievy Bifouma (Reims) och Jorge Aparicio (CSD Comunicaciones). Samtliga mer troliga värvningar till Union.