Ericson: ”Det ökar chanserna för OS”

MLS-flytt kan öppna för Ibrahimovic i Rio

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic till MLS?

Då tror OS-förbundskaptenen Håkan Ericson på större hopp för en Ibrahimovic i Rio de Janeiro.

– Ja, med betoningen på tror, så ökar det möjligheterna, säger Ericson till Sportbladet.

Zlatan Ibrahimovic, 34, lämnar Paris Saint-Germain efter den här säsongen.

De flesta uppgifterna pekar i stället mot en flytt till MLS där LA Galaxy nämns som hetaste kandidaten att värva svensken.

– Jag kan inte kommentera det, säger Galaxys klubbpresident Chris Klein enligt Los Angeles Times.

”Ökar chanserna, ja”

En flytt till MLS skulle även, tror OS-landslagets förbundskapten Håkan Ericson, öka möjligheterna för att se Ibrahimovic i Rio de Janeiro.

– Jag har ingen inside information nu. Men det spontana är ju att det skulle öka chanserna för OS-spel, ja, än om han till exempel går direkt till Real Madrid eller Manchester United, säger Ericson till Sportbladet.

MLS-spelschemat skiljer sig från de europeiska ligorna.

Medan Ligue 1, Premier League, La Liga och Serie A spelar sin säsong mellan augusti och maj spelar MLS säsong från mars till oktober.

Därmed skulle Ibra kunna spela EM, göra klart med en MLS-klubb och sedan lånas ut till en europeisk klubb fram till mars – likt Frank Lampard (Manchester City) – för att inleda sitt MLS-äventyr med start från och med säsongen 2017. Detta i stället för att förlänga årets säsong fram till oktober/november.

En sådan lösning skulle också öka möjligheterna för OS, tror Ericson.

– Ja, med betoningen på tror, så ökar det möjligheterna. Om han går till en klubb som startar säsongen senare är det rimligt. Men jag vet som sagt inget än, så länge får jag orientera mig fram.

Kan hålla plats öppen för Ibra

Håkan Ericson räknar med att träffa Zlatan Ibrahimovic när han anländer till landslagets samling inför EM för att höra 34-åringens OS-tankar.

Den 1 juni ska en 35-mannatrupp vara uttagen och den 7 juni tar Håkan Ericson ut sina första definitiva namn till den 18-mannatrupp som ska representera Sverige i Rio.

Med Zlatan Ibrahimovic är dock Ericson beredd att vänta fram till det att trupperna ska vara inne hos IOK den 14 juli.

– Jag har kommunicerat tidigare att egentligen alla överåriga platser kan vara öppna till dess för att skapa så stor flexibilitet som möjligt, säger han.

OS-fotbollen spelas mellan 4 och 20 augusti. Sverige ställs i gruppspelet mot Nigeria, Colombia och Japan.