”Det började nog lite med Milanmatchen”

Sportchefen: ”Det får vara upp till honom”

FOTBOLL

Nej tack till Malmö FF från Zlatan Ibrahimovic?

Inte enligt MFF.

– Det får vara upp till honom – vi är närmare varandra än någonsin, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till Sydsvenskan.

Det började med orden: ”Jag kommer, jag kommer. Vänta bara på mig” i Malmö.

Sedan dess har ryktena startat om en Zlatan Ibrahimovic till Malmö FF redan i höst. Men i går dementerade den svenske stjärnan en flytt hem.

– Jag är fortfarande inte intresserad, jag är för bra för allsvenskan, sa Ibrahimovic på landslagets presskonferens i Båstad.

”Realistiskt med kärleken till MFF”

Men enligt Malmö FF var det inte Zlatans sätt att stänga dörren för en återkomst i MFF. I stället är parterna ”närmare varandra än någonsin”.

– Vi har kommit närmare varandra och det började nog lite med Milanmatchen. Han har ju varit lite i Malmö nu i flera omgångar, spelat landskamper och så mötena med PSG. Speciellt PSG-matcherna utvecklade något, både från vår och hans sida, vi möttes med väldigt stor respekt, säger sportchefen Daniel Andersson enligt Sydsvenskan.

MFF-sportchefen medger att ”Zlatan gör sin egen budget” om han anländer och att det är annat än pengar som ska locka tillbaka 34-åringen.

– Steget är väldigt långt till att Zlatan ska spela för Malmö FF. Det är, som han säger, orealistiskt med den nivå han är på. Men det är kanske lite realistiskt med den kärlek han känner till klubben.

”Det är upp till honom”

MFF-sportchefen vill inte svara på om klubben och Ibrahimovic diskuterat en framtida ledarroll, med medger att frågan om spel i allsvenskan ligger helt och hållet hos Ibrahimovic själv.

– Det är bara han själv som har svaren. Vi vill så klart att han ska spela för oss. Men det är inte upp till oss, vi har inte de ekonomiska musklerna. Det får vara upp till honom. Vi finns här. Skulle han en dag vilja spela på de premisserna som finns här, så skulle vi förstås vilja det, säger Daniel Andersson.