”Ibrahimovic vill ha hämnd på Guardiola”

Agentens utspel: Därför vill Zlatan till Man United

1 av 2 | Foto: TT
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic vill till Manchester United.

För att ta revansch på Pep Guardiola, enligt Mino Raiola.

– Som person gillar jag inte Guardiola heller, säger svenskens agent.

Foto: TT
Mino Raiola.

Relationen mellan Zlatan Ibrahimovic och Pep Guardiola var aldrig särskilt bra under deras gemensamma tid i Barcelona säsongen 2009/2010.

Zlatan kritiserade öppet sin tränare i självbiografin ”Jag är Zlatan”.

”Jag skrek: Du har inga pungkulor. Du bajsar på dig inför Mourinho. Du kan dra åt helvete!”, skrev Zlatan bland annat om den spanske tränaren.

”Vill ha hämnd på Pep”

Och nu berättar agenten Mino Raiola att den 34-årige svensken vill till Manchester United – för att besegra Guardiola som är ny tränare i Manchester City.

– Jag tror att han vill ha sin hämnd på Guardiola. Även om han inte lever för det eftersom man inte ska ha två gravar – en för honom och en för fienden, säger Raiola enligt Marca

Så sent som för två veckor sedan bekräftade Barçamittbacken Gerard Piqué den svaga relationen mellan tränaren och svensken som till slut tvingade iväg Ibrahimovic till Milan 2010.

– Du lär dig mer av förluster än du gör från segrar. Och Zlatan lärde sig en hel del från vad som hände med Guardiola, säger Mino Raiola.

”Gillar inte Guardiola heller”

Enligt engelska medier väntas Ibrahimovic presenteras hos United efter EM då han ska läkarundersökas.

Och Mino Raiola ser även han fram emot att se sin klient möta Guardiola.

– Som person gillar jag inte Guardiola heller. Zlatan har sagt att han är en bra tränare och jag kan tänka mig det – men vägrar att erkänna det, säger svenskens agent.