Zlatans känslosamma farväl till fansen

Hälsningen till fansen: ”Jag älskar er”

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovics landslagskarriär är över.

I dag tackade han supportrarna för åren i landslagströjan.

”Ni kommer alltid finnas i mitt blågula hjärta. Jag älskar er”, skriver Ibrahimovic på sin Facebook.

Förlusten mot Belgien blev den sista landskampen för Andreas Isaksson, Kim Källström och Zlatan Ibrahimovic. Efter matchen berättade Ibrahimovic vad han kommer att sakna mest med det svenska landslaget.

– Den svenska matchtröjan. Att ha den på mig. Det är något jag har varit stolt över: att bära den och att representera Sverige. Det kommer att kännas tomt i början, direkt efter det här, men landslaget kommer att spela igen och jag kan inte vara med och påverka på planen. 15 år i landslaget och jag har fått vara kapten. Jag kom från lilla Rosengård och gjorde Sverige till mitt land.

”Gjorde det till mitt land”

I dag passade Ibrahimovic även på att ge de svenska fansen en avskedshälsning på sin Facebook.

”Jag kom från det här stället kallat 'ghettot Rosengård', erövrade Sverige och gjorde det till mitt land. På mitt sätt. Jag är Sverige. Ett stort tack till det svenska folket - utan er skulle jag aldrig haft möjlighet att uppfylla mina drömmar. Ni kommer alltid finnas i mitt blågula hjärta. Jag älskar er”, skriver Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic debuterade i det svenska landslaget 2001. Gårdagens match blev hans 116:e och sista, totalt gjorde han 62 mål i landslagströjan.

ARTIKELN HANDLAR OM