Zlatan hamnade i bråk med Kjaer

1 av 8 | Foto: TT
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic blev inbytt i den 29:e minuten – sedan hamnade han i bråk med Simon Kjaer.

Svensken tog ett grepp om danskens hals efter att det hettat till på planen.

– Han är den typen av spelare, som är arrogant och skjuter fram bröstet, säger Kjaer.

Manchester United spelade 0-0 mot Burnley i helgen och Zlatan Ibrahimovic gjorde sin sjätte raka ligamatch utan att näta. Han har fått hård kritik i England den senaste tiden och Manchester Evening News krävde att Ibrahimovic skulle petas.

Mot Fenerbahce i Europa League fanns svensken inte med från start och United fick en mardrömsstart efter att Moussa Sow snyggt cykelsparkat in ledningsmålet redan efter två minuter.

Men i den 29:e minuten fick Ibrahimovic hoppa in efter att Paul Pogba tvingats kliva av skadad.

Ibrahimovic hade inte hunnit vara på planen i många minuter innan det hettade till mellan honom och dansken Simon Kjaer.

Domaren gick emellan

Zlatan gick in i en närkamp, Kjaer blev irriterad och konfronterade Ibrahimovic som tog ett grepp om danskens hals. Domaren fick gå emellan och situationen lugnade ner sig.

– Det var en del av spelet, jag tar det inte så allvarligt. Det är inte första gången jag spelar mot honom och jag vet hur han reagerar. Det är inga problem. Det är en de av spelet, säger Kjaer till Kanal 9 och fortsätter:

– Jag hörde faktiskt inte (vad han sa). Han var inte glad, men det är så jag känner honom på fotbollsplanen. Han är den typen av spelare, som är arrogant och skjuter fram bröstet. Det är hans sätt att spela. Mitt sätt att spela är självklart att ligga tätt på honom och ge honom lite plats för han är en duktig spelare.

”Får jaga mål hela matchen”

Zlatan, som beskriver situationen som ”inget speciellt”, klarade sig utan kort. Händelsen kan dock komma att granskas i efterhand av Uefa.

Efter bråket ökade Fenerbahce på till 2-0. Rooney reducerade till 2-1 men det blev förlust en ny förlust för United som nu ligger trea i gruppen.

– Vi får jaga mål hela matchen, så det blir en helt annan match än vi ville, säger Ibrahimovic i sin app ”Zlatan Unplugged”.

För Ibrahimovic är det sjunde mållösa matchen i rad.

– Jag kommer in och försöker, kommenterar Zlatan sin egen insats.