Rooney stöttas av Zlatan: "Respektlöst"

Foto: TT
FOTBOLL

Wayne Rooney skapade stora rubriker när han blev full på ett bröllop – i landslagströja.

En som inte uppskattar hur de brittiska medierna behandlat Manchester United-stjärnan är lagkamraten Zlatan Ibrahimovic.

– Det är respektlöst, säger han enligt Four Four Two.

Det var i samband med den senaste landslagsamlingen som Wayne Rooney hamnade på bild när han var berusad på en bröllopsfest på landslagets hotell.

The Sun körde storyn och intervjuade flera anonyma vittnen.

"Han sluddrade"

– Han sluddrade, läpparna var röda av vin och hans ögon var röda. Han var verkligen stupfull. Det var ingen vacker syn när han lämnade, sa en av gästerna enligt tabloiden.

Englands lagkapten fick skarp kritik och landslaget införde nya restriktioner.

Samtidigt som flera medier rapporterade att veteranen riskerade kaptensbindeln meddelade det engelska förbundet att Rooney hade den aktuella kvällen ledigt.

"Media vet inte hela historien"

Nu ger Zlatan Ibrahimovic sin syn på rapporteringen i England – som han tycker varit orättvis.

– Folk snackar och folk skriver. Jag menar, jag vet inte vad som hände och jag är 100 procent säker på att media inte har hela historien heller, säger Zlatan till BT Sport enligt Four Four Two.

– Han är en offentlig person, kapten för landslaget och klubben och folk vill skriva om honom. Men jag tycker att det är respektlöst att bara skicka ut allt. Jag tycker i stället att man ska uppskatta honom för den han är och det han gjort. Situationen är uppförstorad tycker jag, säger den svenske anfallaren.