Liverpool ska bryta bussförbannelsen

”Resan har fört oss samman”

Foto: GETTY IMAGES
FOTBOLL

Barça åkte till Milano och Lyon till München – och båda förlorade.

I kväll vill Rafa Benitez bryta bussarnas förbannelse.

– Resan hit har fört oss samman, säger Benitez till The Guardian.

Med luftrummet över Europa stängd på grund av vulkanutbrottet på Island har fotbollsmiljonärerna tvingats byta buisnessclass mot buss.

Mäktiga FC Barcelona åkte 100 mil buss till Milano – och förlorade mot Inter med 3–1 den första semifinalen i Champions League.

Klagade på sega ben

I går förlorade Kim Källströms Lyon med 0-1 i München mot Bayern München trots att man fransmännen spelade med en man mer i 60 minuter. Källströms förklaring:

– Vi har åkt för mycket buss de senaste dagarna för att spela sådana här matcher. Med mer fart i benen kan vi nog trycka tillbaka dem, säger Källström till Viasat.

I kväll spelas Europa Leagues semifinaler. Fulham har satt sig på bussen och åkt 90 mil till Hamburg. Rafa Benitiez och hans mannar har haft det ännu värre.

Tre tåg, bussar och ett flyg

Först efter att ha tagit tre olika tåg, en rad bussar och en inrikesflygresa lyckades Liverpool FC – på nästan exakt 24 timmar – avverka de 200 milen mellan Liverpool och Madrid, inför kvällens möte med Atletico.

– Jag tror inte att spelarna njutit av det och jag är säker på att resan var ansträngande. Men den byggde också upp lagkänslan ytterligare, säger Benitez som under resan lät laget övernatta i Paris.

– Det var viktigt och spelarna är fräscha inför matchen.

Liverpools anfallsstjärna, den förre Atleticoanfallaren, Fernando Torres kommer att genomgå en knäoperation på söndag och är inte på plats i Madrid.