Liverpools sista titelhopp illa ute

Föll borta mot Atlético

Foto: GETTY IMAGES
FOTBOLL

Tre tåg, ett antal bussar och ett inrikesflyg tog Liverpool de 200 milen till Madrid.

Men väl framme var det ett segt Liverpool som föll med 0-1 mot Atlético efter något av ett turmål av Diego Forlán.

Det är nu fördel spanjorerna i semifinalen av Europa League.

Liverpool är redan avhängda i ligan och har uttalat att målet är att rädda säsongen med en titel i Europa League. Efter dagens första semifinalmöte har klubben en hel del jobb fram för sig för att rädda den drömmen.

Atlético Madrid avgjorde redan efter nio minuter när Diego Forlán mötte ett inlägg med huvudet. Nicken blev dock totalt misslyckad och fungerade istället som en perfekt nedtagning. Bollen damp ner rakt framför fötterna på 30-åringen som bara hade att raka in matchens enda mål.

Elm på läktaren

Liverpool pressade för en kvittering men kom aldrig ikapp. Atletico saknade samtidigt sin störste stjärna Sergio Agüero som var avstängd. Han är tillbaka till returen på Anfield.

I kvällens andra semifinalen fick David Elm sitta på läktaren för Fulham. Marcus Berg fanns i alla fall med på Hamburgs bänk men blev kvar där hela hemmamatchen som slutade 0-0.

– Vi saknade kanske lite självförtroende och tog inte så många risker. Men 0-0 är inte ett så dåligt resultat, säger Hamburgs försvarare Joris Mathijsen enligt AP.

Orande för Fulham var att anfallaren Bobby Zamora tvingades kliva av med en skada.

Finalen spelas i Hamburg den 12 maj.