Rehns replik: Vi slår inte bara långbollar

Förvånad över AZ:s utspel: Vet inte riktigt vilka matcher han bygger sin kritik på

FOTBOLL

ALKMAAR. AZ Alkmaars tränare, Gertjan Verbeek, sågade IFK Göteborg.

– Jag blir överraskad över det han säger. Dessutom spelar vi inte bara långbollar, säger Stefan Rehn.

Foto: BILDBYRÅN
Stefan Rehn.

IFK Göteborg höll presskonferens inför morgondagens Europa League-kval mot AZ Alkmaar under onsdagskvällen.

Det huvudsakliga samtalsämnet inför en mindre grupp svenska journalister blev motståndartränaren Gertjan Verbeeks rejäla sågning av Blåvitts spel tidigare under dagen.

– Jag vet inte riktigt vilka matcher han bygger sin kritik på. Jag tycker inte vi har några direkta svagheter, säger Stefan Rehn.

Vid AZ:s presskonferens tidigare under dagen sa Verbeek, som i söndags var på plats på Örjans Vall och såg IFK Göteborg 0–1-förlora med Halmstad:

– IFK Göteborg har spelat på samma sätt i fler år, alltid en långboll. Det börjar redan hos målvakten och sen jagar de chanser.

– Trots deras spel har de ont om storvuxna spelare. Defensivt har de problem med frisparkar och hörnor.

”Bara släppt in ett mål”

Stefan Rehn:

– I våras släppte vi in alldeles för många mål vid fasta situationer, men i de senaste sju matcherna har vi ju bara släppt in ett mål. Vi spelar inte bara långbollar. Vi försöker variera vårt spel.

Blåvittränaren undvek att gå i polemik med AZ-tränaren utan konstaterade bara:

– Jag kan förstå att han pratar om fasta situationer. AZ har ett fysiskt starkt lag med flera långa spelare.

”Omställningarna viktiga”

Trots att AZ-stadion inte är utståld, man tror på 12 000 åskådare (kapacitet 17 000), räknar tidigare Hollandsproffset Stefan Selakovic med att det blir ett rejält tryck.

– Vi kan nog förvänta oss att de sätter full fart framåt redan från början med hemmapubliken i ryggen. Det gäller att rida ut den första stormen och sedan våga anfalla när vi får chansen, säger Selakovic.

– Omställningarna blir viktiga. Drömmen är att kunna hålla nollan och kunna peta in något mål inför returen, säger Stefan Rehn.

Hos AZ, som spelar utan flera av de största stjärnorna (de är på väg att säljas av ekonomiska skäl), är dessutom Rasmus Elm skadad. Pontus Wernbloom spelar från start.

IFK Göteborg ville inte släppa sin startelva.

Cirka 500 Blåvittsupportrar kommer till matchen.