Bröndbys kollaps

Tappade 2–0 i första matchen till 0–3 hemma: Det är helt sinnesjukt

FOTBOLL

Bröndby stod med ett och ett halvt ben i Europa Leagues gruppspel efter 2-0 borta mot Sporting.

Men efter 0-3 i returen i går är Max von Schlebrügge och Mikael Nilsson utslagna.

– Det är helt sinnesjukt, vi ger bort det, säger försvararen Daniel Wass.

Allt såg klappat och klart ut. Bröndby chockade Sporting i Lissabon förra veckan och vann med 2-0. I returen i går skulle 90 minuter bara spelas av.

I stället vaknar chockade blågula danskar i dag upp med vetskapen att drömmen om Europa League gick fullständigt i kras.

– Vi har inte begått ett misstag på hela säsongen, och så kommer i stället allting i en match, säger en förtvivlad Daniel Wass till Ekstrabladet.

Han gjorde en Green

Max von Schlebrügge och Mikael Nilsson spelade hela matchen, medan Alexander Farnerdu från sidan tvingades se Bröndbymålvakten Stephan Andersen skänka bort matchen till portugiserna.

Efter att försvaret missat i markeringen vid 0-1 tog Andersen vid med kvarten kvar. Han gjorde en "Robert Green" och lät skottet från Nuno Coelho rinna mellan målvaktshandskarna.

Ändå såg Bröndby ut att nå en förlängning, men i den 91:a minuten missade landslagsmittfältaren Mikkel Bischoff en passning vilket gav Yannick Djaló fritt fram.

– 0-3, det är så missvisande. De är ju inte bättre än oss, säger han förtvivlat.

Det är andra året i rad som Bröndby missar gruppspelet på mållinjen. I fjol slog man Hertha Berlin med 2-1 hemma i den sista kvalomgången, bara för att sen förlora med 3-1 i returen i Tyskland.

– Men det här var ännu värre än mot Berlin, säger Bischoff.