Chockdragen: Ger upp Europaspelet

Och tar hjälp av rockstjärna

FOTBOLL

Liverpools manager Roy Hodgson prioriterar nu bort drömmen om framgångar i Europa League.

I ett försök att rädda sig ur den totala krisen i ligan lämnar Hodgson stjärnorna Fernando Torres, Steven Gerrard, Raul Meireles och Lucas hemma när laget reser till Italien för att i morgon möta Napoli.

En resa som kommer att göras med en rocklegend som pilot.

Efter helgens 0-2-förlust i derbyt mot Everton är Liverpool näst sist i Premier League. Roy Hodgson tar nu till drastiska metoder för att få ordning på laget.

I ett försök att lyfta i ligan prioriterar engelsmannen bort drömmen om framgångar i Europa. Storstjärnorna Steven Gerrard och Fernando Torres lämnas båda utanför truppen till morgondagens match mot Napoli.

Vilas inför söndagen

Klubben skriver på sin hemsida att ”med ett öga på helgens viktiga Premier League-match mot Blackburn har Reds boss valt att lämna sin stjärnduo på Meyerside för att ge dem maximal förberedelsetid inför söndagens match”.

Även mittfältarna Raul Meireles och Lucas vilas och reser inte med till Italien. För att ersätta stjärnorna och tända laget har klubben tagit till en mer oväntad metod. Hela laget kommer att flygas till Italien med rocksångaren Bruce Dickinson från Iron Maiden bakom spakarna.

Flygs in av rockstjärna

Dickinson har flugit plan i över 20 år och hoppas nu att han ska kunna hjälpa klubben ur krisen med den extra motivationshöjaren.

– Liverpool är en fantastisk klubb. De är mer än en klubb, de är en institution och representerar en stor del av staden. Jag hoppas att de gör bra ifrån sig – det skulle vara härligt att se dem med deras huvuden höjda, säger Dickinsom till klubbens hemsida.

Liverpool leder sin grupp i turneringen på fyra poäng men hotas av både Napoli och Utrecht på två pinnar var.

FAKTA

Liverpools trupp:

Reina, Jones, Hansen, Konchesky, Aurelio, Kyrgiakos, Skrtel, Wilson, Carragher, Kelly, Spearing, Poulsen, Shelvey, Maxi, Babel, Jovanovic, Pacheco, Eccleston, Cole, Ngog.

De 3 senaste Liverpool–klippen

ARTIKELN HANDLAR OM