”Bara att tänka tanken är löjligt”

Napoli bemöter Elfsborgs anklagelse

FOTBOLL

Napoli bemöter nu Elfsborg anklagelse om riggad lottning.

– Bara att tänka tanken är löjligt, säger sportchefen Riccardo Bigon till eurosport.se.

Stefan Andreasson.

Elfsborg slogs ut av Napoli efter att ha lottats mot italienarna i kvalet till Europa League. Men det finns misstankar om att lottningen var riggad.

Redan två veckor innan bollen med Elfsborgs namn på drogs, rapporterade italienska medier att det redan var klart att Napoli skulle få den svenska klubben, enligt Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

”Vad i helvete”

Inte nog med det – innan lottningen i Nyon ska Napoli-representanter ha kommit fram till Elfsborg.

– Vi syns här efter lottningen sa de. Men vi ska väl lotta först? Vi ses här efteråt, tro mig, svarade de. Och så blev det Napoli och vi sa ”vad i helvete är det här”, sa Stefan Andreasson till Eurotalk.

Nu svarar Napoli på anklagelserna.

– Det är helt otänkbart!!! Jag tror inte att någon av vännerna i Elfsborg kan ha sagt eller tänkt något sådant. Bara att tänka tanken är löjligt, säger Napolis sportchef Riccardo Bigon till eurosport.se.

”Ett missförstånd”

Bigon ber att få återkomma i ärendet och i nästa samtal med Eurosport säger han:

– Jag kommer ihåg att jag, innan lottningen i Nyon, lät en på marketing-sidan som arbetade för mig ta ett varv och prata med alla lag som vi skulle kunna få som motståndare. Han gjorde det för att prata om TV-rättigheter som min president ville hinna köpa före TV-nätverken, som hade agerat så fort de fått veta att Napoli skulle möta det ena eller det andra laget. Förmodligen har de (Elfsborg) missförstått denna kontakt innan lottningen, en kontakt som vi hade med minst tio lag.

ARTIKELN HANDLAR OM