Anfallsparet kostar 1,2 miljarder kronor

Dyrt att köpa Portos stjärnspelare

Foto: Scanpix.
Europa League-vinnarna Falcao och Hulk i Porto firar efter ett mål mot Villarreal i årets semifinal.
FOTBOLL

Porto vann ligan utan att förlora en enda match och i går vann laget Europa League.

Därmed riskerar Porto att bli sönderköpt framöver.

Men det kommer att bli dyra affärer.

– Hulk har ett pris på 900 miljoner kronor i sitt kontrakt. Det är inte lätt för någon klubb att betala, säger managern André Villas-Boas enligt Reuters.

Porto blev ligamästare efter 27 segrar och tre kryss den här säsongen. I går tog de hem Europa League efter 1-0 mot Braga och på söndag kan de ta trippeln när finalen i inhemska cupen väntar.

Det portugisiska laget har gjort en klockren säsong och kan till stor del tacka managern André Villas-Boas och anfallsparet Hulk och Falcao för framgångarna.

Fantastiskt målsnitt

Den sistnämnde stod för 17 fullträffar i den europeiska cupen och totalt blev det 39 mål på 43 matcher för anfallaren.

Intresset är stort för Portos målfarlige anfallsduo. Nu avslöjar dock managern André Villas-Boas att det kommer att bli dyrt att köpa loss dem.

– Porto har de största försäljningsklausulerna på marknaden, så det är inte lätt för de talangerna att lämna oss. Hulk har ett pris på 900 miljoner kronor i sitt kontrakt, det är inte lätt för någon klubb att betala, säger Villas-Boas till Reuters.

– Falcao kostar 270 miljoner, vilket inte heller är lätt att betala.

Hög prislapp för managern

Villas-Boas har ofta kallats för den ”nye Mourinho” och många klubbar sägs vilja ha honom. Men inte heller den övergången kommer att bli lätt att genomföra.

– Min egen klausul är också mycket hög, det är inte normalt. Men jag är stolt för det, det säger mycket om Porto. Låt oss hoppas att vi kan behålla alla till nästa år, säger Villas-Boas.

Spanien, Italien eller England

Villas-Boas slog rekord när han vann Europa League med Porto i går. Han var 33 år och 213 dagar gammal när han tog hem titeln, därmed blev han den yngste någonsin att vinna turneringen.

– Jag har ambitioner att lyckas inom fotbollen och vinna mycket mer. Världens bästa ligor är Spanien, Italien och England och någon gång hoppas jag komma dit, säger Villas-Boas.

– Men jag trivs i Porto, det är min hemstad. Jag vill ha en kort karriär eftersom det är så stressigt jobb. Jag älskar motorcykel och kanske köper jag en om tio år och bara drar iväg.

ARTIKELN HANDLAR OM