Rodgers lyrisk trots Liverpools förlust

Klubben pressat i Europa League – då berömmer Rodgers

Foto: GETTY IMAGES
Lacina Traoré firar efter matchens enda mål.
FOTBOLL

Liverpools manager Brendan Rogers skickade ett kraftigt reservbetonat lag till Europa League-mötet med Anzhi Makhachkala och föll med 0-1.

Trots att läget nu är pressat var managern närmast lyrisk efter matchen.

”Strålande”, ”taktiskt enastående”, ”riktigt bra laginsats”, ”bra kvalité”, ”fantastiska” och ”jag kan inte klaga på någonting”, var några av Rodgers kommentarer.

Steven Gerrard, Luis Suarez, Joe Allen, Nuri Sahin, Daniel Agger, Pepe Reina, Glen Johnson, Raheem Sterling och José Enrique lämnades alla hemma när Liverpool reste till Ryssland för match i Europa League. Nu är klubben pressad i turneringen de uppenbarligen inte högprioriterar.

Lobbade backen och målvakten

Anzhi vann hemmamatchen med 1-0 efter att Lacina Traoré gjort matchens enda mål precis innan halvtidsvilan. 22-åringen lobbade först över försvararen Sebastién Coates innan även målvakten Brad Jones övermannades på samma sätt.

Trots förlusten var managern Brendan Rodgers inte sparsam med superlativen till sina egna spelare.

– Jag känner med spelarna ikväll eftersom de var strålande. I första halvlek var de taktiskt enastående i 44 minuter och 50 sekunder, sedan stängde de av och gjorde ett misstag precis i slutet. Jag är väldigt stolt över dem, säger Rodgers till ITV och fortsätter:

”Spelade beundransvärt”

– Det var en riktigt bra laginsats och bra kvalité på en svårspelad plan. Vi skapade chanser men på den här nivån blir du straffad om du gör misstag och det var det enda tråkiga med matchen. Vi hade ett helt nytt lag i dag men förtjänade ändå att få med oss något från matchen. Vi måste bara bli mer effektiva och det är något vi måste förbättra i framtiden. Utöver det kan jag inte klaga på någonting.

Anzhi går nu förbi Liverpool och upp i ledning i grupp A på sju poäng. Engelsmännen skuggar bakom, en poäng efter, men riskerar att passeras av Udinese om italienarna slår Young Boys.

– Det var många unga spelare ikväll och seniorspelare var fantastiska. Jamie Carragher och de killarna spelade beundransvärt för oss och det är en bra utvecklingskurva för de här unga spelare. Tyvärr fick inte resultatet men vi spelar hemma nästa vecka så då hoppas jag att vi får det, säger Rodgers.

FAKTA

Så startade lagen:

Anzhi:

Georgi Gabulov, Logashov, Samba, Joao Carlos, Tagirbekov, Ahmedov, Jucilei, Zhirkov, Eto’o, Boussoufa, Traore

Avbytare: Pomazan, Gadzhibekov, Agalarov, Lakhiyalov, Carcela-Gonzalez, Smolov, Burmistrov

Liverpool:

Jones, Wisdom, Carragher, Coates, Flanagan, Shelvey, Henderson, Coady, Downing, Cole, Morgan

Avbytare: Gulacsi, Wilson, Robinson, Assaidi, Pacheco, Suso, Sama.

ARTIKELN HANDLAR OM