Inter kan straffas efter fansens rasism

Villas-Boas: ”Väldigt lätt att höra det de ropade”

Emmanuel Adebayor och Scott Parker i vitt.
FOTBOLL

Inters fans är i blåsväder.

Under Europa League-matchen mot Tottenham ska delar av publiken skrikit rasistiska tillmälen, riktat mot anfallaren Emmanuel Adebayor.

– Det var väldigt lätt att höra det de ropade så jag är säker på att Uefa kommer att agera, säger Tottenhams manager Andre Villas-Boas enligt TT.

Det var under torsdagskvällen som Inter tog emot Tottenham i Milano.

Italienarna hade förlorat med 3-0 i London och fansen försökte göra allt för att störa Spurs.

Några av supportrarna uppges ha skrikit rasistiska tillmälen och så kallade ”apljud” mot Emmanuel Adebayor.

Tränaren André Villas-Boas menar att det var ”lätt att höra” och är ”säker på att Uefa kommer att agera”.

Inter straffades med nästan en halv miljon i böter efter en liknande incident under Milanoderbyt – då riktades tillmälena mot Mario Balotelli.

”Det är vidrigt”

– Uefa kan fortsätta med sina kampanjer (mot rasism) och liknande, men tills vissa länder börjar se över sin infrastruktur och skolväsende, och når in i föräldrarnas huvuden och in i hushållen kommer inget att förändras, säger Spurs målvakt Brad Friedel, som stod matchen, och fortsätter:

– Tyvärr så lever jag med det varje dag. Min fru är från Barbados så vi tvingas bevittna det på en personlig nivå. Folk kan snacka hur mycket de vill om att det inte är ett samhällsproblem längre men det stämmer inte. Det sker över hela världen. Jag tycker att det är vidrigt. Det handlar om obildade människor.

”Lösningen är inte att lämna planen”

Arsenals tränare Arsène Wenger fick ge sin åsikt under en presskonferens på fredagen.

– Lösningen är inte att kliva av och lämna planen. Det verkar vara ett återkommande problem i Italien när engelska lag spelar där och det är inte acceptabelt. Jag tror inte det är rätt att kliva av planen men vi måste isolera de som ligger bakom det och straffa dem, säger Wenger enligt AP och menar att sparka ut lag från tävlingarna kan vara rätt väg att gå:

– Kanske. Men när man lämnar planen så är matchen över... när man förlorar kan vem som helst börja med rasistiska ramsor. Då får rasisterna styra situationen.

ARTIKELN HANDLAR OM