Gefle vidare – efter ny överkörning

Ställs nu mot ”CL-succén” från 2008

Foto: BILDBYRÅN
Oremo gjorde två av målen (arkivbild).
FOTBOLL

Gefle är enkelt vidare i Europa League.

Nu väntar Anorthosis i den andra kvalomgången.

– Det ska bli roligt att mäta krafterna med ett sådant lag, säger tränaren Pelle Olsson till Sportbladet.

Gefle hade klara 3-0 att gå på inför returmötet, som spelades på Norrporten Arena i Sundsvall i dag. Och Trans Narva, tvåa i den estländska ligan förra säsongen, var lika chanslöst som i det första mötet.

Gefle hade till och med råd att vila spelare till den allsvenska matchen mot Norrköping – och ändå vinna med solklara 5-1.

– Vi kunde ha gjort fler mål, men vi är nöjda med resultatet och framförallt med avancemanget, säger Pelle Olsson.

Såg rött

Marcus Hansson inledde målkalaset i den 17:e minuten. När sedan Ilja Shesterkov tvingades syna det röda kortet efter en ful satsning mot 21-årige Sive Pekezela rann det bara på.

Johan Oremo satte 2-0 precis i inledningen av den andra halvleken och bara minuten senare ökade Mikael Dahlberg på till 3-0.

Även Erik Törnros, 20, hann med att skriva in sig i målprotokollet innan Johan Oremo sedan fastställde slutresultatet 5-1 med sitt andra mål för kvällen.

Möter ”CL-succén”

Resultatet gör att Gefle – som fick sin plats i Europa League efter att ha hamnat i toppen av Uefas Fair play-liga – ställs mot Anorthosis i den andra kvalomgången.

– Jag har följt resultaten i deras träningsmatcher. De möter Panathinaikos i morgon och då kommer vi att ha en scout på plats, säger Olsson.

Det cypriotiska laget spelade gruppspel i Champions League så sent som säsongen 2008/2009, där laget samlade ihop sex poäng, och tog då en fin skalp när man spelade 3-3 mot italienska storlaget Inter.

– Det ska bli roligt att mäta krafterna med ett sådant lag. Det är alltid intressant att möta lag som kommer från en helt annat miljö, säger Olsson.

FAKTA

Resultat:

Gefle–Trans Narva, Estland 5–1 (1–0)

första omg, andra matchen

1–0 Marcus Hansson (17), 2–0 Johan Oremo (47), 3–0 Mikael Dahlberg (50), 4–0 Erik Tönros (71), 4–1 German–Guri Lvov (82), 5–1 Johan Oremo (90).

Utv, Trans Narva, Estland: Ilya Shesterkov (30).

Gefle vidare med sammanlagt 8–1.