Aggressiva fans – Gefle fick lämna bakvägen

Pelle Olsson: "De ville åt sitt lag"

FOTBOLL

Gefle chockade Anorthosis Famagusta genom att vinna 4-0 på Norrporten Arena och därmed vända på 0-3 från första mötet.

Det gick inte hem hos de tillresta supportrarna – som omringade Famagustas spelarbuss.

– Polisen var där och spärrade av. Vi ville inte vara där så vi lämnade arenan bakvägen, säger Gefles tränare Pelle Olsson till Sportbladet.

Pelle Olsson.

I allsvenskan har Gefle hackat, och har bara en poäng ned till Brommapojkarna på nedflyttningsplats. I Europa-spelet är man desto mäktigare – och vände i går sensationellt 0-3 från första mötet med Anorthisis Famagusta till avancemang med totalt 4-3 "hemma" i Sundsvall.

Bland de 304 åskådarna på Norrporten arena fanns en hel del cypriotiska fans – som inte var nöjda med att deras lag kollapsade. När matchen var slut begav sig fansen till Anorthosis spelarbuss för att söka svar.

"Var så aggressiva"

– De hade med sig en hel del supportrar varav en fraktion var hetsig. Polisen var där och spärrade av. Vi ville inte vara där så vi lämnade arenan bakvägen. Jag var på presskonferens men vår säkerhetsansvarige informerade oss om att det var bäst, säger Gefles tränare Pelle Olsson till Sportbladet och fortsätter:

– De flög ju samma plan upp till Sundsvall. De här människorna som var så aggressiva, de skulle flyga hem i samma plan, så den resan måste ha blivit speciell.

Blev det en sorts smolk i bägaren efter det fina resultatet?

– Nej, absolut inte. Det var inte dramatiskt för oss. De ville åt sitt lag och var ointresserade av oss.

Bra svenskdag

Gefles fina resultat överraskade många, och nu väntar spel i tredje kvalomgången mot Karabach från Azerbajdzjan. Gefle inleder borta torsdagen den 1 augusti.

– Det har blivit väldigt stor uppmärksamhet. Jag har aldrig fått så mycket sms efter en match. Alla vi klubbar som håller på i allsvenskan är enade i det här Europa-spelet. Alla blir väldigt glada för varandra, och det märker man nu. Tre svenska lag tog sig vidare i Europa League i går. Att vi gjorde det var kanske mest överraskande. Det är rolig att vi kan bidra.

Hur ser du på bortaresan? Tuff?

– Vi visste innan matchen att det kunde bli Polen eller Baku (huvudstad, Azerbajdzjan). Vi insåg att det blir svårt att åka reguljärt, det är jävligt knepiga resor. Vi har Åtvidaberg borta på söndag. Det måste bli charter den här gången. Men jag kan ju säga att vi inte precis låg i framkant vad gällde reseplanering efter 0-3 i första mötet mot Famagusta, säger Olsson med ett skratt. 

ARTIKELN HANDLAR OM