Salzburg-tränaren: ”Är ett bättre lag än MFF”

1 av 2
Adolf ”Adi” Hütter.
FOTBOLL

Ute i Europa talar man om Malmö, lyder en MFF-devis.

Så är också fallet inför Europa League-mötet mellan Red Bull Salzburg och Celtic.

Men denna gång är det mindre smickrande.

Med Champions League-premiärerna avklarade inleds i morgon den något mindre prestigefulla turneringen Europa League i morgon. Där spelar bland annat Red Bull Salzburg efter att Malmö FF slog ut österrikarna i playoff-spelet till Champions League.

I sin grupp är man favoriter att ta sig vidare till sextondelsfinalen tillsammans med skotska Celtic. De båda gruppfavoriter möts redan i den första omgången, i Österrike.

”Bättre än Malmö”

Inför mötet lagen emellan varnar man för varandra, med Malmö FF som exempel.

Salzburg-tränaren Adolf ”Adi” Hütter, som klagade över MFF:s fysiska spel, tror att det ser likadant ut mot skottarna, men är på det klara över vilket lag som är bäst.

– Vi väntar oss ett lag som inte endast förlitar sig till det klassiskt skotska spelet, utan även spelar bra fotboll. De har duktiga, hårdföra spelare och de är ett bättre lag än Malmö, säger Hütter enligt Salzburger Nachrichten

Lustig förvånad över MFF

Svenske högerbacken Mikael Lustig, som tillbringat fyra säsonger i Celtic, var å sin sida enligt Celtics hemsida överraskad över att Salzburg åkte ut mot MFF.

– Visst, Salzburg åkte ut mot Malmö i playoff-spelet men i första mötet borde de ha vunnit med ett antal mål. Så vi vet att Salzburg utan svårighet hade kunnat spela i Champions League, säger Lustig till klubbens hemsida.

Matchen mellan Red Bull Salzburg och Celtic sänds i Cmore Live – avspark 19.00.