”Inte alls besviken på nivån de höll...”

Tvingas ladda för Europa League – mot studentlag

Foto: TT
FOTBOLL

Zenit St Petersburg tvingas träningsspela för att komma i form inför Europa Leagues slutspel.

Därför var det nog med viss besvikelse ryssarna bjöds på ett studentlag som motstånd i Qatar.

Resultatet: 18-0.

Den ryska ligan har uppehållet och Zenit St Petersburg har tvingats planera in träningsmatcher inför Europa Leagues slutspel mot PSV Eindhoven. I den första skulle laget ställas mot Qatars ligasjua Al-Ahli.

Hulk och Arsjavin målskyttar

Men i sista stund ströks matchen efter ”organisationsproblem”. Istället ordnade arrangören i Qatar, där Zenit valt att lägga sin förberedelser, fram ett lag med studenter från landets stolta ”Aspire Academy”.

90 minuter senare hade Zenit vunnit med 18-0. Ryssarna använde sig av alla stjärnspelare i matchen där till exempel Hulk och Andrej Arsjavin noterades i målprotokollet.

– Problemet är att matchen mot PSV kommer vara vår första tävlingsmatch efter uppehållet och vi kommer dit direkt från ett träningsläger. Därför måste vi träna väldigt intensivt. Vi planerar att spela med ett av våra starkaste lag veckorna innan vi möter PSV och jag hoppas att det räcker för att vi ska komma i form, säger managern André Villas-Boas till klubbens hemsida.

”Nivån kommer höjas”

Villas-Boas använder alltså matcherna för att förbereda laget för slutspelet i Europa League mot PSV men säger sig ändå inte vara besviken över nivån på motståndet.

– Nej, det här är bara början. Vi har tränat här i sex dagar och måste hitta vår rytm, att komma in i det. Det här är samma situation som i början av förra årets försäsong i juli och precis som då kommer nivån på motståndet att höjas från match till match.

ARTIKELN HANDLAR OM