De jagar Elfsborgs löfte – för 20 milj

FOTBOLL

Odd vill jaga ikapp Elfsborgs 2–1-ledning.

Heerenveen vill köpa loss Arber Zeneli för 20 miljoner kronor.

– Jag räknar med att Zeneli fortsätter prestera lika bra som han gjort den senaste tiden, säger tränaren Magnus Haglund.

Elfsborg har det bästa utgångsläget av de svenska lagen i kvalspelet till Europa League i kväll tack vare 2–1-segern på hemmaplan för en vecka sedan.

– Vi vet att Odd uppträder med en annan pondus och auktoritet här i Skien. Men vi har inte ambitionen på förhand att försvara oss i 90 minuter. Vi vill gärna ta tag i spelet, säger Elfsborgs­tränaren Magnus Haglund.

”Inte påverkats alls”

Med på planen i kväll i Norge finns med stor sannolikhet också stjärnan Arber Zeneli, 20 – trots att Heerenveen, enligt uppgifter som såväl Sportbladet som De Telegraaf tagit del av, lagt ett bud på 20 miljoner kronor på yttermittfältaren.

– Vi vet att det finns intresse för Zeneli, men jag tycker inte han har påverkats av det alls, säger Haglund. Han har varit fokuserad och presterat väldigt bra i de senaste matcherna.

Enligt Sportbladets källor vill dock Elfsborg inte gå in i direkta förhandlingar förrän tidigast efter EL-kvalet mot Odd. Sent i går kväll kom dock uppgifter från Holland att den väntan kan få Heerenveens intresse att svalna. Klubben ska sam­tidigt förhandla om en billigare lösning, slovenske anfallaren Luka Zahovic, 19.