Lennartsson: ”Finns galningar överallt”

1 av 9 | Foto: All Over Press
Portugisiske tränaren Ricardo Sá Pinto hålls tillbaka efter slutsignalen på Gamla Ullevi.
FOTBOLL

Göteborg/Stockholm. Belenenses tränare Ricardo Sá Pinto retade upp hela IFK Göteborg.

– Jag har aldrig någonsin varit med om att tio spelare i motståndarlaget har bett om ursäkt, säger Jörgen Lennartsson.

– Det tror jag inte någon har sagt. Säg vilka spelare som sagt det så ska jag hämta hit dem, säger Sá Pinto.

Foto: Bildbyrån.
Lennartsson.

IFK Göteborg föll med 1-2 i Portugal och behövde vinna på hemmaplan för att gå vidare i Europa League-kvalet.

Men ”Blåvitt” lirade 0-0 och är utslaget.

Efteråt blev det bråk vid tränarbänkarna. Hetlevrade Ricardo Sá Pinto retade upp spelare och ledare vid IFK Göteborgs bänk.

– Jag har varit fotbollstränare i 24 år. Jag har aldrig någonsin varit med om att tio spelare i motståndarlaget kommer fram efteråt och ber om ursäkt för sin egen coachs uppträdande, säger tränaren Jörgen Lennartsson på presskonferensen.

”Måttet var rågat”

Han berättar att Sá Pinto blev tillrättavisad för sitt beteende redan under matchen.

– Dels höll han på att skrika hela matchen i stort sett, kontinuerligt. Han fick en skarp tillsägelse av domaren i halvlek. Det var därför det blev lite försenat, de sa till honom att han var tvungen att lugna ned sig och förändra sitt beteende. Det hjälpte inte, säger Lennartsson.

– Jag brydde mig inte om honom över huvud taget, men när han började attackera Mattias Bjärsmyr verbalt med massa ord på portugisiska så kände jag att måttet var rågat.

”Tänker inte sitta och gråta”

– Sedan vid slutsignalen så blev det massa gester och allmänt väldigt dåligt uppträdande, både vad det gäller ordval och kroppsspråk gentemot mig efter slutsignalen. Men jag tänker inte sitta och gråta över det som en dålig förlorare. Det är fascinerade att hela deras stab, fysio- och målvaktstränare, har bett om ursäkt för uppträdande.

Inte Sa Pinto själv?

– Nej, absolut inte. Det är väl lika bra att vi inte kommer nära varandra. Så är fotbollsvärlden, det finns lite galningar lite överallt på jorden.

”Jag var inte framför Jörgen”

Sá Pinto höll presskonferens efter Jörgen Lennartsson. Han tycker inte att han gjort fel och menar att han inte var framme hos Blåvitt-tränaren.

– När domaren blåste av, precis när vi skulle göra mål, kokade det i mitt huvud, säger Sa Pinto.

Varför var du framme och firade framför IFK Göteborgs bänk?

– Jag var inte framför Jörgen. Vad han säger får stå för honom. Det som hände, det hände. Jag kan inte säga att jag har gjort något fel.

Menar att Lennartsson ljuger

När Sportbladet berättar att Jörgen Lennartsson sagt att flera portugisiska spelare kommit fram till honom och bett om ursäkt menar Sá Pinto att det är en lögn.

– Det tror jag inte att någon har sagt. Säg vilka spelare som sagt det så ska jag ska hämta hit de åt er.

– Jag vet inte om det är att Göteborg åker ut som gör att Lennartsson reagerar så här, om det är hans sätt att hantera det, säger Sá Pinto innan han lämnar presskonferensen.

Sportbladet träffade sedan Lennartsson efteråt.

– (skratt) Säger du det, det var inte alls oväntat. Då har han inte koll på sina spelare. Han skäms väl, säger Jörgen Lennartsson.

Portugisiske tränaren riskerar att straffas: ”Han provocerade fram bråket”