Kritiserade anfallaren – misshandlades till döds

1 av 2
Aliyevs sista intervju. Timmar senare förvärrades hans tillstånd och hans liv gick inte att rädda. Foto: Meydan.tv
FOTBOLL

Han kritiserade en lokal fotbollspelare efter förra veckans Europa League-omgång.

Det har kostat azeriska journalisten Rasim Aliyev livet.

Han avled enligt nyhetsbyrån AFP sent i går kväll i sviterna av en grov misshandel.

Azerisk fotboll skakas av ett tragiskt dödsfall. Sent i går kväll stod det klart att lokala journalisten Rasim Aliyev, 30, mist sitt liv i sviterna av en grov misshandel i staden Gabala i helgen.

Aliyev attackerades av flertalet gärningsmän efter en dispyt om ett facebook-inlägg som 30-åringen publicerat.

I inlägget hade journalisten kritiserat lokala laget Gabala FK:s anfallare Javid Huseynov – som firat med en turkisk flagga i Europa League-mötet med cypriotiska Apollon Limassol, och som dessutom uppges ha gjort en vulgär gest mot en cypriotisk journalist.

Bjöds ut på te

Aliyev skrev i sitt inlägg att Huseynov ”inte vet hur man uppträder sig” och därför inte borde få representera Gabala i Europa-spelet.

Aliyev berättade från sjuksängen själv för nyhetsbyrån Turan hur han trakasserats för sitt inlägg och att han kontaktats över telefon av en man som hävdat sig vara kusin till Gabala-spelaren.

Efter att ha inlett samtalet med att smäda Aliyev ska mannen ha ringt tillbaka senare och bjudit ut honom på te under lördagen.

– Jag gick ut ensam. Det var fem eller sex av dem som genast gav sig på mig och slog ner mig, säger Aliyev enligt AFP.

Utredning inledd

Timmar efter intervjun förklarades Aliyev död på sjukhuset efter att hans tillstånd förvärrats och han genomgått en akut operation – utan framgång.

En talesperson för Azerbaijans president Ilham Aliyev säger till nyhetsbyrån Turan att fallet utreds av inrikesministeriet och statsåklagaren – och att det kommer att bli en ”objektiv utredning”. 

Gabala spelar den sista kvalomgången till Europa League mot Karabakh nästa vecka. Klubben säger i ett uttalande att Huseynov plockas bort ur truppen fram till dess att ”det finns mer klarhet i situationen”.