Riskerar hårt straff – för den här tröjan

Uefa väntas agera efter ställningstagandet

FOTBOLL

Fenerbahce vann med 2-0 mot Lokomotiv Moskva när Europa Leagues slutspel smygstartade på tisdagen.

Det ryska laget riskerar nu också betydligt hårdare konsekvenser än bara uttåg ur turneringen.

Detta sedan mittfältaren Dmitri Tarasov rört upp ytterligare känslor i den infekterade politiska konflikten mellan Ryssland och Turkiet.

Det var ett hett möte på flera sätt som utspelade sig i Istanbul på tisdagen. Fenerbahce och Lokomotiv Moskva gjorde inte bara upp om avancemanget i Europa League – i bakgrunden fanns också den diplomatiska kris som råder mellan länderna sedan Turkiet sköt ner ett ryskt stridsflygplan vid gränsen till Syrien i november.

Putin i militärmössa

Redan innan matchen blev det också stökigt när Lokmotivs buss attackerades med flaskor. Enligt AP grep polisen tre män efter attacken.

Väl på arenan valde mittfältaren Dmitri Tarasovs sedan att hälla nytt bränsle på brasan.

Den 28-årige ryssen tog efter slutsignalen av sin matchtröja och visade en specialtryckt vit t-shirt med ryske presidenten Vladimir Putin, i klädd en militärmössa, på bröstet. Under Putins porträtt fanns texten ”Den mest artige presidenten” tryckt.

”Han är min president”

– Han är min president. Jag respekterar honom och bestämde mig för att visa att jag alltid står bakom honom redo att visa mitt stöd. Allt jag vill säga stod på tröjan, säger Tarasov enligt AP.

Uefa har strikta regler som förbjuder alla typer av politiska budskap på arenorna. Därför är nu ett hårt straff att vänta för Lokomotiv Moskva.