”Känns som den är väldigt hårt dömd”

Vidare efter omdiskuterad straff

1 av 2
FOTBOLL

Vidare till åttondelsfinal med ett nödrop.

En tidig straffspark räddade Liverpool i Europa League-mötet mot Augsburg.

– Hårt dömt, säger Anders Svensson i Kanal 9.

Ligacupfinal mot Manchester City på söndag.

Men Liverpool satsade för fullt i sextondelsfinalreturen mot Augsburg i Europa League. Jürgen Klopp ställde upp med bästa tänkbara startelva i turneringen (där vinnaren belönas med en plats i nästa säsongs Champions League) och fick också bästa tänkbara start.

Drömstart

Matchen var inte ens fem minuter gammal när domaren Clement Turpin pekade på straffpunkten efter att två Augsburg-försvarare kolliderat med varandra i eget straffområde och bollen träffat Alexander Esswein på handen.

Ett korrekt beslut, enligt Hasse Backe.

– Även om de kolliderar så har han (Esswein) handen uppsträckt i luften. För mig är det straff, säger experten i Kanal 9.

”Hade inte varit nöjd”

Anders Svensson, däremot, är mer tveksam.

– Jag tycker den är väldigt, väldigt hård. Visst att han har handen högt uppe från början men det är ju kollisionen som gör det. Jag hade inte varit nöjd om jag fått den straffen emot mig, säger landslagsikonen.

James Milner förvaltade straffen på bästa sätt och resultatet stod sig matchen ut. Konstantinos Stafylidis fick ett gyllene läge att frälsa Augsburg i slutminuterna men grekens frispark gick precis utanför.

Liverpool är därmed vidare till åttondelsfinal efter seger med totalt 1-0 i dubbelmötet.