Superinhopp av Guidetti – mål efter en minut

Hetsade hemmafansen när Celta Vigo föll mot Ajax

1 av 9 | Foto: Eurosport
FOTBOLL

Reducering till 3–1 mot sin gamla rivalklubb Ajax.

Då blev John Guidetti överlycklig och firade genom att skrika ”Feyenoord!”.

– Jag kommer alltid att heja på dem, säger han efteråt.

20 mål på 23 matcher i nederländska ligan säsongen 2011/2012.

I kväll var John Guidetti tillbaka i Nederländerna efter succétiden i Feyenoord för att spela i Europa League med Celta Vigo mot Ajax – ett lag han för fyra år sedan sänkte med ett hattrick.

Inför dagens möte passade svensken, enligt Fotbollskanalen, på att besöka sin gamla frisör som la upp en video på sociala medier med spelaren.

– Nu hoppas jag på tre mål igen. Det är så jag jobbar, säger Guidetti i klippet.

Den svenske anfallaren fick dock inleda på bänken i kvällens match.

Succéinhopp

Därifrån fick han se hemmalaget ta ett rejält grepp om matchen genom att göra mål tre gånger om i den 41:a, 68:e respektive 71:a minuten.

I matchminut 78 byttes dock John Guidetti in i matchen – en minut senare hade han gjort mål. 24-åringen blev friställd och avslutade iskallt med vänstern fram till 3–1.

Trots två måls underläge höll Guidetti inte igen på målfirandet utan satte händerna bakom öronen och skrek rakt ut: ”Feyenoord!”.

Retade upp publiken

Uppträdandet var en tydlig indikation på att han fortfarande hyser varma känslor för sin gamla klubb i Eredivisie – med andra ord inte särskilt uppskattat på Amsterdam arena där publiken buade ut Guidetti och domaren efteråt fick ta ett snack med spelaren.

– Jag förstod inte ett ord av vad de sa, vilket kanske var lika bra. Men det var därför jag firade så där, och jag tror att Feyenoords fans är glada för det, säger Guidetti efteråt enligt Telesport.

Han fortsätter:

– Jag kommer alltid att heja på Feyenoord, oavsett var jag spelar.

Bara sju minuter senare small det igen när Iago Aspas reducerade till 3–2, men närmare än så kom inte Celta Vigo som föll med uddamålet.

Med två omgångar kvar i gruppen slåss den spanska klubben om andraplatsen med Standard Liege. Båda klubbarna har fem poäng efter fyra matcher.