”Han är nog mer bekymrad över Lyon”

Bayern-tränaren försökte skämta bort sexskandalen – som nu växer i Frankrike

FOTBOLL

Sexskandalen kring Frankrikes fotbollslandslag blir allt mer infekterad.

Superstjärnan Franck Ribéry, 27, ska nu ha erkänt sin relation till den minderåriga prostituerade kvinnan.

Och Real Madrid-stjärnan Karim Benzema och Marseilles Hatem Ben Arfa pekas ut som inblandade.

Franck Ribéry och Sidney Govou är redan namngivna franska landslagsspelare som förhörts av fransk polis angående den prostitutionshärva som uppdagades i helgen.

Ytterligare två spelare ska ha förhörts och enligt flera källor är det Real Madrids Karim Benzema och Marseilles Hatem Ben Arfa.

Riskerar fängelse

Båda nekar till att de skulle ha blivit förhörda och Ribérys advokat Sophie Bottai säger att hennes klient förhörts upplysningsvis och inte som misstänkt.

Det överens stämmer inte med de uppgifter som har läckt ut. De vittnar i stället om att Franck Ribéry ska ha erkänt att han hade umgänge med den prostituerade, men han hävdar också att han inte visste hur gammal hon var.

Enligt fransk media ska kvinnan ha varit under 18 när hon hade samgänge med Bayern München-stjärnan. Det är inte olagligt att köpa sex i Frankrike men omständigheter kan göra det straffbart.

Att, som i Ribérys påstådda fall, köpa sex från en underårig (gränsen går vid 18), är straffbart och om åtal väcks mot tvåbarnspappan Ribéry riskerar han tre års fängelse och böter upp till en halv miljon svenska kronor.

Ville inte träffa pressen

Och mitt i allt ska Ribérys och hans Bayern spela Champions League-semifinal mot Lyon i kväll. Fransmannen skulle ha mött pressen i går men dök inte upp och ersattes i stället av Philipp Lahm.

– Han (Ribéry) är nog mer bekymrad över Lyon, spekulerade Bayern-coachen Louis van Gaal under presskonferensen.

Ribérys spelade inte heller i Bayerns 7-0-seger mot Hannover i helgen men det ska då, enligt klubben, ha handlat om en lättare skada.

Assisterande tränaren Andries Joner tror att fransmannen spelar i kväll.

– Franck ser bra ut, tränade för fullt i dag och det ser ut som om han kan spela i morgon.

11 maj tar förbundskaptenen Raymond Domenech ut sin VM-trupp. Franck Ribéry är förstås nyckelspelare i det franska landslaget.