Dehar, 18, pekas ut i sexskandalen

Bekräftar umgänge med Ribéry, Benzema och Govou

Foto: AFP, KCS PRESSE/IBL BILDBYRÅ
FOTBOLL

Prostitutionshärvan fortsätter att skaka fransk fotboll.

Nu har, enligt fransk media, Zahia Dehar bekräftat att hon haft sex med Bayern Münchens Franck Ribéry och Real Madrids Karim Benzema innan hon blivit myndig.

Hon säger även att hon har ljugit om sin ålder och nu verkar Ribérys advokat säker på att det inte kommer att väckas något åtal.

Nu kommer nästa vändning i den franska prostitutionsskandalen.

Fransk media, bland annat den stora tidningen Le Monde, har tagit del av en hel del ny information från polisförhören med den prostituerade kvinnan som kallar sig Zahia Dehar.

Bilderna på henne sprids nu som en löpeld över förstasidorna.

Flög till München för att träffa Ribéry

I förhören ska hon, enligt uppgifter till flera franska tidningar, sagt att hon haft sex med Real Madrid-stjärnan Karim Benzema och Lyons Sidney Govou.

Hon har även berättat att hon träffade Franck Ribéry våren 2009 när hon var 17 år gammal. Hon ska, enligt Le Monde, även ha ljugit om sin ålder.

Tidningen skriver även att Ribéry ska ha erkänt att han haft sexuellt umgänge med Dehar men att han samtidigt nekar till att han ska ha betalat för det.

Advokaten tror inte på åtal

Däremot säger han att han har betalat för resa och uppehälle när hon besökte honom i München.

Fransk polis har även gripit ägaren till den nattklubb där de prostituerade tjejerna ska ha träffat flera av sina torskar.

Att Dehar har förklarat att hon ljugit om sin ålder kan tala för de misstänktas fördel och Ribérys advokat är säker på att det inte kommer att väckas något åtal.

– Det här kan, i värsta fall, påverka min klient i sitt privata, säger Sophie Bottai.

Stör VM-uppladdningen

I Frankrike är det inte olagligt att köpa sex, men det är olagligt att köpa sex av en minderårig. Väcks åtal riskerar de franska stjärnorna böter och fängelse i upp till tre år.

Om en dryg månad börjar Frankrike sin uppladdning inför VM i Sydafrika och den uppdagade härvan stör förstås.

Det franska fotbollförbundet har valt att inte göra några uttalanden.