Skada öppnar för Källström i Lyon

Ederson blir borta minst tre månader

FOTBOLL

Bänkad i Lyon, bänkad och besviken i landslaget – det har varit en tung vecka för Kim Källström.

Men saker ändras snabbt.

En svår skada öppnar dörren för en startplats redan på söndag.

Foto: andreas bardell
Kim Källström.

Kim Källström hade en jobbig onsdagskväll, men det fanns de som hade det värre. Ett par timmar efter Sveriges seger mot Skottland debuterade Ederson, Lyon-stjärnan som varit ordinarie på Kims bekostnad, i Brasiliens landslag – men hans stora match blev bara ett par minuter lång. Ederson slet av knäsenan och på en presskonferens i dag bekräftade Lyon-tränaren Claude Puel att skadan är mycket allvarlig.

– Det är en tung smäll för Ederson, och för oss också eftersom han haft en väldigt bra försäsong. Vi får vänta in vad kirurgerna säger innan vi vet hur länge han är borta.

Negativ prognos

Maxime Gonalons, OL:s defensive mittfältare, berättade dock redan i dag om hur prognosen ser ut, och den är inte positiv.

– Han är borta i tre till sex månader.

Skadan betyder att Lyons redan tunna trupp blir ännu tunnare. De logiska lösningarna är att någon av de två spelare som ryktats vara på väg bort från klubben – Jean II Makoun och Kim Källström – går in och tar platsen redan på söndag i Caen. Franske U19-landslagsmannen Clément Granier är ett annat alternativ. Inget av det Claude Puel sagt i dag pekar mot att Lyon skulle ge sig ut på marknaden för att hitta en ersättare till Ederson.

– Vi tittar på marknaden, men jag har massor av mittfältare, säger han.