”Det är svårt att acceptera”

Källström kan vara på väg att lämna Lyon

FOTBOLL

Efter fyra år i Lyon kan Kim Källström vara på väg att lämna klubben.

Den svenske landslagsstjärnan säger till franska L'Equipe att han har svårt att acceptera situationen i klubben.

– Jag är lite kluven just nu. Jag har spelat här så länge men jag spelar inte de stora matcherna längre, säger Källström till tidningen.

Foto: ANDREAS BARDELL

Kim Källström är på väg att tröttna på situationen i Lyon. Svensken säger nu till franska L'Equipe att han funderar över sin framtid.

”Ställer mig frågor”

– Jag är lite kluven just nu. Jag har spelat här så länge men jag spelar inte de stora matcherna längre, säger Källström.

– Det är svårt att acceptera med sådant är livet. Tidigare spelare jag i alla stora Champions League-matcher, men så är det inte längre så självklart ställer jag mig själv ett antal frågor.

28-åringen har haft svårt att ta en startplats efter Lyons värvning av stjärnan Yoann Gourcuff i somras.

”Erbjöd en hel del pengar”

– Efter att Yoann kom spelar jag i en mer defensiv position. Men det är inga problem för mig. Jag är lycklig här. Jag spelade inte så mycket i början av säsongen men situationen har sakta börjat förbättras under de två senaste månaderna, säger Källström.

Redan 2007 kunde dock Källströms fotbollsliv tagit en helt annan vändning. Svensken bekräftar nu de långt gångna förhandlingar som det ryktats om med spanska Valencia.

– Det erbjöds en hel del pengar, både till mig och klubben. Men till sist kom vi överens om att jag skulle förlänga mitt kontrakt här och jag ångrar inte det.

ARTIKELN HANDLAR OM