Hyllar misstänkte våldtäktsmannen

Lagkamraten: Tycker väldigt mycket om honom

FOTBOLL

Marseilles anfallare Brandao står åtalad misstänkts för våldtäkt och fick ledigt från matchen mot Rennes.

Då hyllade medspelarna sin lagkamrat i 2-0-segern mot Rennes.

– Jag hoppas att det löser sig. Först och främst för honom eftersom jag tycker väldigt mycket om honom, säger mittfältaren Mathieu Valbuena.

Efter 1-0-målet i matchen mot Rennes höll Marseille-spelarna upp Brandaos matchtröja för publiken. En kontroversiell gest med tanke på misstankarna mot 30-åringen.

”Frågade om han fick lämna”

Enligt åtalet ska Brandao i början av mars ha våldtagit en 23-årig kvinna efter att de två tagit sällskap från en nattklubb. Anfallaren hävdar själv att kvinnan ville ha sex.

Brandao greps av polis i tisdags och släpptes på onsdagen i avvaktan på utredningen. 30-åringen bad då själv om ledigt från Marseilles match mot Rennes och veckans Champions League-möte med Manchester United.

– Han frågade om han fick lämna och vila ut en vecka med sin familj i Brasilien vilket jag accepterade, säger klubbens president Jean-Claude Dassier till den officiella hemsidan.

”Är oacceptabelt”

Brandao riskerar sparken från Marseille när han återvänder och har ett möte inplanerat med presidenten. Detta då flera lagkamrater vittnat i polisutredningen att 30-åringen var kraftigt berusad kvällen i fråga. Detta bara fyra dagar före nyckelmatchen mot Lille i ligan.

– Det är oacceptabelt att han inte uppträder oprofessionellt bara dagar före en så viktig match, säger Jean-Claude Dassier.

Samtidigt har Brandoa hela tiden fått stöd av sina lagkamrater – något de visade även under matchen mot Rennes.

– Jag hoppas att det löser sig. Först och främst för honom eftersom jag tycker väldigt mycket om honom men också för klubben eftersom vi inte behöver det här, säger mittfältaren Mathieu Valbuena.

ARTIKELN HANDLAR OM