”Han kan gå i Messis fotspår”

Aktuell för Arsenal – hyllas stort

Foto: AP
FOTBOLL

Det är ingen hemlighet att Arsenal jagar Lilles Eden Hazard.

Nu hyllas talangen av franske legendaren Jean-Pierre Papin.

– Om han fortsätter att utvecklas i samma takt kan han gå i Lionel Messis fotspår, säger Papin till La Derniere Heure.

Eden Hazard är bara 20 år men har redan hunnit med 22 landskamper för Belgien. Nu uppges bland annat Arsenals manager Arsene Wenger vilja ha mittfältaren och Lille ska ha nobbat ett bud från London-klubben under sommaren.

Ska man tro franske legendaren Jean-Pierre Papin är det värt för Wenger att försöka igen. 47-åringen, med ett förlutet i klubbar som Milan och Bayern München, tror att Hazard kommer att bli nästa stora världsstjärna inom fotbollen.

”En extraordinär spelare”

– Eden Hazard är helt enkelt en extraordinär spelare. Han kan göra saker med bollen vid sidan fötter som få andra kan upprepa. Om han fortsätter att utvecklas i samma takt kan han gå i samma fotspår som spelare som Ronaldinho och Lionel Messi, säger Papin till La Derniere Heure.

Hazard har kontrakt med Lille till 2015 och blir inte billig att lösa för de större klubbarna. Papin tror dock att en affär ändå är lönsam.

– Han är en sådan fantastisk talang och en njutning att se på för fansen.Supportrar kommer till arenan för att se spelare som honom.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1