Zlatan kan debutera – mot Barcelona

Här är Zlatans hektiska schema – åker på träningsläger i morgon

Foto: AP
Zlatan möter sin gamla klubb i genrepet inför ligapremiären.
FOTBOLL

Alla parter är överens i Zlatan­affären. 

Men innan svensken kan kalla sig för PSG-spelare återstår ett tufft schema under dagen. 

– Han gör läkarkontrollen i morgon (läs: i dag) och vi hoppas att allt går bra så vi kan signa kontraktet efter det, säger Leonardo. 

Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
På resande fot I väntan på att förhandlingarna skulle bli klara har det varit ett evigt flängande mellan Sverige, Ibiza och Paris för Zlatan Ibrahimovic. Och går allt som planerat i dag går resan vidare till New York redan i morgon.

Vid 21.20 på tisdagskvällen rullade Zlatan och hans familj in på Hotell Bristol i de centrala delarna av Paris. Då väntade en natts sömn innan i dag kan kalla sig för PSG-spelare även på pappret. 

Redan vid åtta på morgonen är tanken att han ska ha infunnit sig för den medicinska kontrollen. Alla Paris-spelare genomför den på det statliga sjukhuset Pitié-Salpêtrière strax sydöst om de allra centralaste delarna av Paris. 

Signar vid lunch

Här väntas Zlatan befinna sig i cirka två timmar innan det är dags för kontraktsskrivningen. Om upplägget följer det som var i går när Marco Verratti blev klar för klubben så kommer bläcket fästa på pappret inne på Parc des Princes. 

När kontraktet är påskrivet, strax efter lunch, väntar så den officiella presskonferensen klockan 15.00 i Parc des Princes lokaler. 

Här ska bland annat mannen som gjort hela affären möjlig uttala sig för första gången, klubbens ägare Nasser Al-Khelaifi. 

Tillbaka efter lång semester

Det är däremot ännu inte bekräftat från något officiellt håll att Zlatan Ibrahimovic kommer närvara på podiet. 

För svensken som bara under de senaste dagarna flackat mellan Sverige, Ibiza och Paris väntar sedan en ny resa, den här gången över Atlanten. Redan i morgon lämnar hela laget för en vecka på träningsläger i New York med matcher mot Chelsea och DC United. Det är fortfarande oklart om Carlo Ancelotti vågar använda Zlatan, som precis återvänt från en förlängd semester, i matchspel eller om han väntar till den fjärde augusti med att låta svensken debutera. 

Då möter nämligen Paris Saint-Germain Barcelona hemma på Parc des Princes. Ett match som med allra största sannolikhet också kommer att fungera som det officiella välkomnandet av superstjärnan inför hemmapubliken.