Zlatan ansluter till Paris SG på tisdag

...men debutbesked dröjer

1 av 7 | Foto: Getty
PSG:s tränare Carlo Ancelotti visar hur man ska spela på träningen.
FOTBOLL

NEW YORK. PSG får vänta på sin superstjärna.

Först på tisdag ansluter Zlatan Ibrahimovic till USA-lägret – och det är osäkert när han debuterar.

– Vi måste kolla hans fysiska status först, säger tränaren Carlo Ancelotti.

PSG åkte i torsdags till universitetsstaden Princeton i New Jersey, en timme från New York. Det har spekulerats flitigt i när det svenska nyförvärvet ska ansluta till det tio dagar långa försäsongslägret på den amerikanska östkusten. Zlatan Ibrahimovic fick lite extra ledigt efter turbulensen i samband med klubbytet från Milan i tisdags. Först tydde det mesta på att anfallaren troligen skulle finnas på plats när PSG i kväll möter Chelsea på Yankee Stadium i New York. Men på gårdagens presskonferens slog tränaren Carlo Ancelotti fast vad det är som gäller.

– Zlatan anländer på tisdag och kommer att träna med laget fyra-fem gånger innan förberedelserna fortsätter på Camp de Loges (träningsanläggningen i Paris).

Möter DC United

Natten mot söndag svensk tid väntar ett möte med DC United i Washington. Det är högst tveksamt om Zlatan är spelklar redan då med endast ett fåtal träningspass i kroppen efter en månads semester.

– Jag är inte säker på att han kommer att vara med. Vi måste kolla hans fysiska status först, säger Ancelotti innan han passar på att ösa beröm över svensken.

– Hans erfarenhet kommer att hjälpa andra. Han blir en mycket viktig spelare i vårt spelsystem, säger italienaren.

Vänsterbacken/vänsteryttern Maxwell, 30, nära vän till Zlatan sedan många år, berättar att Zlatan ringde och rådfrågade honom när övergången blev aktuell.

– Han bad om information om spelare och klubbens projekt. Han är en ledare som hatar att förlora. Vi hoppas att vi kan vinna något tillsammans, säger brassen.

FAKTA

Så ser Zlatans schema ut

Tisdag: Ansluter till laget i Princeton. Eventuellt hinner han vara med på eftermiddagsträningen.

Onsdag: En träning. Stängd för media.

Torsdag: Två träningar. Stängda för media.

Fredag: Avresa till Washington. Träning öppen för media.

Natten mot söndag: PSG möter DC United på RFK Stadium i Washington.