”Han som byter lag hela tiden”

New York-borna har fått upp ögonen för Zlatan

Foto: LINUS SUNDAHL-DJERF
”Han vinner ligan direkt” Nicole Jullian, 21, är en av de New York-bor som har koll på Zlatan Ibrahimovic. ”Men jag kommer inte på namnet”, säger hon.
FOTBOLL

NEW YORK/STOCKHOLM. I dag landar Zlatan Ibrahimovic i USA.

Ett land som allt mer börjar få upp ögonen för den svenske superstjärnan.

– Det är ju han som byter lag hela tiden och det laget han går till vinner ligan direkt, säger Nicole Jullian när Sportbladet visar en bild på Zlatan.

Paris Saint-Germain lyfte mot New York och träningsläger redan i torsdags och har redan spelat en match: 1-1 mot Champions League-mästarna Chelsea.

Men för den nykontrakterade superstjärnan Zlatan Ibrahimovic, 30, förlängdes ledigheten ytterligare fem dagar. I kväll, svensk tid, ansluter han till laget under största möjliga hemlighetsmakeri.

– Jag kan inte ge dig den informationen, säger presschefen Yann Guerin när Sportbladet undrar när Ibrahimovic kommer.

”Fotbollsstjärna va?”

Just USA är annars ett land som Zlatan är omvittnat förtjust i.

Han har flera gånger de senaste åren semestrat i Miami under sommaruppehållet. Det har varit ett land där ”soccerfansen” varit så få att han kunnat vistas utan att folk ständigt känner igen honom.

Men det är kanske på väg att ändras.

När Sportbladet gick ut på stan och visade en bild på Zlatan för fem New York-bor kände faktiskt tre stycken igenom svensken. Det enda problemet var namnet.

– Jag känner definitivt igen honom. Han är fotbollsstjärna va?, säger servitören Richie Mercado.

– Det är en av världens mest kända fotbollsspelare, men jag kommer inte ihåg vad han heter. Han spelar för ett franskt lag. Efternamnet är omöjligt att uttala, säger Jospeh Cumberbatch.

Paris SG blir svenskens sjätte stora klubb i Europa.  Han inledde proffslivet i Ajax och har därefter spelat i Juventus, Inter, Barcelona och Milan.

Richie Mercado, 44, servitör:

– Jag känner definitivt igen honom. Han är fotbollsstjärna, va? Men jag kommer inte på namnet. Är det din brorsa? Han verkar vara en bra ­förebild för unga.

Nicole Jullian, 21, student:

– Det är ju han som byter lag hela tiden och det laget han går till vinner ligan direkt. Men jag vet inte så mycket om honom och kommer inte på namnet.

Joseph Cumberbatch, 22, volontärarbetare:

– Det är en av världens mest kända fotbollsspelare, men jag kommer inte ihåg vad han heter. Han spelar för ett franskt lag, men jag såg matchen i söndags på tv och då var han inte med.

Justin Brathwaiti, 35, byggnadsarbetare:

– Jag har aldrig sett snubben förut. En fotbollsspelare? Jag gillar bara amerikansk fotboll, baseball och basket. Jag gillar inte ens hockey.

Olivia Bouzaglou, 27, vd-assistent:

– Nej, jag har ingen aning om vem det är. Har aldrig sett ansiktet förut. David Beckham är den ende fotbollsspelare jag känner till. Från Sverige? Jag måste googla honom.

ARTIKELN HANDLAR OM