”Som en i gänget”

Zlatan i natt efter första träningen med Paris SG: Jag tar det steg för steg

1 av 18 | Foto: MARKUS WULCAN
”En bra grupp” Zlatan landade i USA sent i går kväll och gjorde sin första träning med PSG under natten, svensk tid. Han körde halva träningen med övriga laget och resten av tiden tillbringade han vid sidan om med fystränare.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovics försäsong är igång.

I natt svensk tid gjorde han sin första träning med PSG.

– Jag känner mig redan som en i gänget, säger anfallaren.

I går eftermiddag lokal tid anslöt svensken till PSG:s träningsläger på den amerikanska östkusten. Zlatan lan­dade på Newark-flygplatsen ­utanför New York och blev hämtad av en stor svart Chevrolet.

Sedan slappade han ett par timmar på lyxhotellet Marriott i Princeton och bekantade sig med sina nya lagkamrater innan det var dags för första träningspasset på Roberts Stadium i stekande hetta.

– Jag känner mig bra, men jag har rest i dag och är lite trött. Jag har sett fram emot den här dagen sedan jag skrev på, ­säger Zlatan efteråt.

Tränade med fystränare

Han småsnackade lite med tränaren Carlo Ancelotti före och efter det en timme långa passet. Zlatan deltog i de gemensamma övningarna i början men fick efter en halv­timme köra själv med en fystränare. Det märktes att han haft semester i en månad.

Carlo Ancelotti har antytt att det kanske kan bli ett ­inhopp för Zlatan mot DC ­United i Washington natten mot söndag svensk tid.

– Men efter dagens träning tror jag inte det, haha. Jag tar det steg för steg. Man har försäsongen till att bygga upp konditionen och fysiken. Det är ny träning i morgon (läs i dag).

Zlatan berättar att han blivit väl omhändertagen i sin nya klubb.

– Jag har träffat alla lagkamrater och det verkar vara en bra grupp. Jag känner mig redan som en i gänget tack vare dem.

”Zlatan såg okej ut i dag”

På Sportbladets fråga vilket tröjnummer han vill ha i sin nya klubb svarar Ibrahimovic:

– Jag vet inte. Klubben ska bestämma det. Det finns två nummer som är lediga. Men ett nummer är ett nummer, det är inte viktigt, säger Zlatan.

Många nyfikna hade tagit sig till Roberts Stadium. Zlatan skrev autografer, bland annat på en Milantröja, och lät sig ­fotograferas med supportrar. Och efter träningen var han på gott humör när han träffade pressen i den mixade zonen.

Sportbladet pratade med Carlo Ancelotti efteråt.

– Zlatan såg okej ut i dag, men han behöver definitivt mer tid.

FAKTA

ZLATANS SCHEMA MED PSG:

I dag

Träning i Princeton 10.45.

I morgon

Träning i Princeton 10.00 och 16.00.

Fredag

Träning på RFK Stadium i Washington 19.00.

Lördag

Träningsmatch mot DC United på RFK Stadium i Washington 19.30.

Söndag

Hemresa till Paris.

Nästa vecka

Träningar på anläggningen Camp de Loges utanför Paris.

4 augusti

Träningsmatch mot Barcelona i Paris 20.00.

11 augusti

Seriepremiär hemma mot Lorient.

Obs! Alla tider är lokala.