Zlatan specialtränas

FOTBOLL

Lagkamraterna har ett klart försprång.

Men intensiv och specialanpassad träning ska få Zlatan i form till ligapremiären.

I går körde han stenhårt i närmare två timmar.

När Zlatan Ibrahimovic anslöt till PSG:s USA-läger i tisdags efter en månads semester hade resten av laget redan tränat intensivt i flera veckor. Och det märks tydligt att den svenske superstjärnan har en hel del att ta igen.

På gårdagens träning i stekande hetta fick Zlatan kliva av tvåmålsspelet på fullstor plan efter en stund. I stället köra han aktiv vila, fotbollstennis, med en ledare medan lagkamraterna fortsatte.

”Behöver mer tid”

Sedan väntade tuff, specialanpassad löpning för Zlatan under resten av passet på Roberts Stadium i Princeton i New Jersey. Han såg stundtals riktigt trött ut och tog stöd mot en slalompinne när han hämtade andan.

– Jag tar det steg för steg. Man har försäsongen till att bygga upp konditionen och fysiken, sa han i tisdags.

Planen är att Zlatan ska varva gruppträning med ett individuellt schema så att han är redo när PSG har ligapremiär hemma mot Lorient den 11 augusti.

– Han ser okej ut, men behöver mer tid, har tränaren Carlo Ancelotti sagt till Sportbladet.

I dag står två träningar i Princeton på programmet. I morgon åker PSG till Washington där man natten till söndag svensk tid möter DC United. Där väntas Zlatan på sin höjd göra ett kortare inhopp.

SÅ VAR ZLATANS ANDRA TRÄNING:

Styrka (situps, plankan, benlyft med mera).

Lätt jogging kombinerat med olika smidighetsövningar.

Enklare passningsövning i lugnt tempo.

Spel i högt tempo på fullstor plan. Efter en stund klev Zlatan av och körde fotbollstennis med en ledare.

På egen hand med fystränare.

En rad olika konditions- och kvickhetsmoment runt slalompinnar. Korta, snabba steg med höga knälyft, vändningar och längre löpningar som avslutades med att skjuta en boll mot ett litet mål. Allt i högt tempo.