”Stor utmaning att stoppa Zlatan”

Rivalen har koll på svenske superstjärnan

FOTBOLL

Säsongen har inte börjat än men motståndarna har redan koll på vem som måste stoppas i nya superbygget Paris Saint-Germain.

Montpelliers tränare René Girard, som ledde laget till ligaseger förra säsongen, har ögonen på Zlatan Ibrahimovic.

– Det kommer speciellt bli en stor utmaning för spelare att stoppa en toppspelare som Zlatan, säger Girard.

Regerande mästarna Montpellier är fullt medvetna om den satsning som sker i den franska huvudstaden.

Tränaren René Girard välkomnar storstjärnornas ankomst – men erkänner att Zlatan Ibrahimovic kan bli svår att kontrollera.

– Det kommer inte att bli lätt. Det är upp till oss att hitta lösningarna och ingredienserna för att se till att han inte avgör på egen hand, sa Girard på en presskonferens i samband med franska supercupen.

I helgen gjorde Zlatan mål mindre än två minuter in i debuten för Paris Saint-Germain mot amerikanska DC United.

”Många bra spelare”

Förutom Zlatan så har, som bekant, storspelare som Milans Thiago Silva och Napolis Ezequiel Lavezzi anslutit i sommar.

– PSG har många bra spelare så det är inte bara han. Det kommer att bli intressant att se Ibrahimovic från nära håll och en stor utmaning att stoppa honom.

Montpellier vann överraskande ligan förra året före PSG (som kom tvåa) trots att de hade en minimal budget i jämförelse.

Montpellier och PSG är klara för Champions League-gruppspel och tidigare mästaren Lille ska kvala.

FAKTA

Röster om Zlatan:

Frédéric Thiriez, franska ligans president:

– Ibrahimovics ankomst är bra nyheter för alla. Att han spelar i Washington på lördag är bra för fransk fotboll. Desto mer fransk fotboll exporteras och exponeras, desto nöjdare är jag.

Är det inte farligt att allt fokus ligger på Ibra och PSG?

– När du ser ett höghastighetståg rulla i 300 km/t så går den sista vagnen lika snabbt som lokomotivet, så är det med ligan också. Lokomotivet drar fram alla, det fyller arenor och ökar mediarättigheternas värde nationellt och internationellt, säger Thiriez till l'Équipe.

Carlo Ancelotti, PSG:s tränare:

– Zlatan startade matchen bra och gjorde mål direkt. Han är inte i toppform, men i bra form. Han var motiverad och bra. Målet var fantastiskt. Det är Ibrahimovic, sa tränaren Carlo Ancelotti efter matchen mot DC United där svensken satte PSG:s enda mål efter mindre än två minuter.