PSG upprörda över stölden: ”Vi vill att de ska älska Paris”

1 av 3 | Foto: LAURE VANDENINDE/KCS PRESSE KCS PRESSE
Här slog rånarna till Helena Seger stod och pratade i telefonen på den centralt belägna gatan Avenue Montaigne i Paris när rånarna slog till. Enligt uppgifter körde de förbi med skoter och stal hennes handväska. Förutom den dyra väskan uppges rånarna ha kommit över 40 000 kronor i kontanter.
FOTBOLL

PARIS/STOCKHOLM. PSG:s ledning upprörs över rånet mot Helena Seger.

Nu har sportchefen Leonardo tagit saken i egna händer – och kontaktat det franska inrikesministeriet.

Klubbägarna har också pratat Zlatan och uttryckt sitt stöd.

Rånet mot Zlatan Ibrahimovics sambo Helena Seger, 41, polisanmäldes direkt, men polisen har inget större hopp om att gripa tjuvarna.

Nu agerar Paris Saint-Germain.

Klubbägare bestörta

Zlatans nya klubb har reagerat starkt på att deras nya stjärnas sambo rånats – sportchefen Leonardo kontaktade genast det franska inrikesministeriet och informerade om händelsen.

– Det är klart att ankomsten till stan inte blev den bästa i och med stölden hans sambo utsattes för. Alla här i klubben är upprörda, säger en PSG-kontakt till Sportbladet.

Den franska storklubbens ledning informerades omgående om stölden.

Klubbägarna blev bestörta och kontaktade Zlatan för att uttrycka sitt stöd.

– Vi vill att de ska älska sitt nya liv i Paris. Mademoiselle Seger borde inte ha behövt råka ut för det här, säger PSG-kontakten.

"Hon var panikslagen"

Helena Seger stod och pratade i telefon i centrala Paris i fredags eftermiddag när rånarna slog till. Två män på en skoter körde förbi och stal hennes märkeshandväska. Helena Seger uppges ha blivit av med drygt 40 000 kronor.

– Jag stod och pratade med några kunder när jag hörde en kvinna skrika väldigt högt. När jag tittade ut mot gatan såg jag skotern köra i väg i hög fart, har ett butiksbiträde i en Ralph Laurenbutik vid brottsplatsen tidigare sagt till Aftonbladet.

Butikspersonal på Ralph Lauren larmade polisen och rusade sedan ut på gatan för att hjälpa Helena Seger.

Enligt butiksbiträdet ska Seger ha fått några skrapsår på ena armen och chockats av händelsen.

– Hon var panikslagen, så vi tog hand om henne så gott vi kunde, vi var ganska chockade vi med, har butiksbiträdet sagt.

Ville inte prata

Varken Helena Seger eller Zlatan har kommenterat händelsen.

Sent i går kväll efter PSG:s träningsmatch mot Barcelona hade ”Ibra” bråttom i väg.

Han stannade inte och gav några intervjuer utan lämnade arenan innan matchen var slut, han blev utbytt i 61:a minuten, då han inte är fulltränad ännu.

– Jag har bråttom, sa Zlatan och försvann från stadion.

Enligt uppgift till Sportbladet skulle han med ett flyg för att lämna Paris någon dag.

– Det är klart att ankomsten till stan inte blev den bästa i och med stölden hans sambo utsattes för. Alla här i klubben är upprörda, säger en PSG-kontakt till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1