Zlatans målsuccé i PSG fortsätter

Gjorde femte målet på fyra matcher

1 av 11 | Foto: AFP
FOTBOLL

PARIS. Den tuffa uppgiften blev enkel för PSG, och Zlatan Ibrahimovics målform håller i sig.

Den här gången fick han sällskap i målprotokollet för första gången under säsongen.

– Gör jag mål blir jag glad, gör andra mål blir jag ännu gladare, säger Zlatan efter 2–0 mot Toulouse.

Det som på förhand såg ut att bli en tuff uppgift slutade lyckligt för PSG som mot Toulouse tog sin andra raka ligaseger.

Och för första gången var det inte Zlatan Ibrahimovic som öppnade målskyttet, utan Javier Pastore som på en passning från Marco Veratti sprang i djupled och lyfte bollen i mål bakom Toulouses målvakt några minuter innan paus.

I matchens 69:e minut var det dags för Zlatan som på en välplacerad passning från Jérémy Ménez i straffområdet bara behövde sätta en fot på bollen och slå den i nät.

’Ett intensivt program’

– Det var ett lätt mål för mig tack vare en fantastisk passning från Ménez. Men det var svårt i dag, matcher efter landslagsspel är alltid svåra, många har spelat med sina landslag. Jag minns från de andra lagen jag spelat i att vi ofta spelat oavgjort eller förlorat de här matcherna. Jag tror att vi var lite trötta i dag. Det har bara gått två och en halv dag sedan vi spelade senast. I dag vann vi och det var väldigt viktigt, säger Zlatan Ibrahimovic.

På tisdag går PSG in i Champions League-spelet mot Dynamo Kiev, och den svenske anfallaren känner att klubben är redo.

– Jag tror det, ja. Nu börjar det, vi har matcher varannan dag, det är ett intensivt program. Om vi kan börja bra och flytet fortsätter kommer det bli mycket enklare för oss den kommande månaden, säger Zlatan som inte hetsar upp sig nämnvärt över att leda skytteligan med fem mål på fyra matcher.

– Jag är glad över att vi vinner, vem som gör mål spelar ingen roll. Jag gör mål blir jag glad, gör nån annan mål blir jag ännu gladare, säger Zlatan Ibrahimovic.

FAKTA

ZLATANS MÅL I PSG

PSG–Lorient 2–2 – två mål av Zlatan.

PSG–Bordeaux 0–0.

Ajaccio–PSG 0–0 – Zlatan spelade ej.

Lille–PSG 1–2 – två mål av Zlatan.

PSG–Toulouse 2–0 – ett mål av Zlatan.

ARTIKELN HANDLAR OM