”Någon annan borde vinna Guldbollen”

Zlatan: Messi vann inte så mycket

FOTBOLL

Leo Messis svit på tre raka Guldbollar borde brytas.

Det anser Zlatan Ibrahimovic inför årets utdelning.

– Han vann inte så mycket med sitt lag i år, säger svensken till Eurosport.

Inför onsdagens match i Champions League mot Porto gav Zlatan Ibrahimovic en exklusiv intervju till Europsports program Eurogoals. Där talade PSG-stjärnan bland annat om sin födelsedag, måljakten och gamle lagkamraten Leo Messi.

– På det personliga planet hade han en fantastisk säsong men han vann inte så mycket med laget, säger Ibrahimovic om argentinaren.

”Svårt för någon annan”

Zlatan anser därför att det är hög tid att Messis svit på tre raka titlar som världens bäste fotbollsspelare bryts.

– Han har redan vunnit den tre gånger så om det fortsätter kommer det bli svårt för en annan spelare att vinna. Det är dags att någon annan vinner den.

Ibrahimovic själv har förmodligen ingen större chans på titeln, trots skytteligasegern för Milan förra säsongen, då även svensken bommade de stora troféerna. Nu vill anfallaren ta revansch med PSG.

– Jag tror att jag gjorde 35 mål förra säsongen och jag försöker alltid slå mina egna rekord. Förhoppningsvis blir det fler i år. Men det är inget jag tänker på. Det är något ovanför mitt stora mål som är att vinna troféerna jag kan vinna med laget.

”PSG är starkare än Milan”

– Jag tror att det här laget är starkare än Milan. Det var därför jag kom hit. De förlorade något där. Det här laget vinner eller blir bättre med Thiago Silva, mig själv och med de andra kvalitéer som kommer även från andra spelare. Milan förlorade den kvalitén, Paris vann den. Jag tror på Paris dröm, folket bakom Paris och deras dröm som de delar med oss. Vi blir något värt att respektera i Europa och världen över. Men för att verkligen bli ett topplag måste du vinna. Vi har potentialen, kvalitén och alla möjligheter att bli det vi vill bli.

Det närmaste målet är matchen mot Porto Champions League på onsdag. En extra speciell match för Ibrahimovic.

– Det är en speciell dag. Jag känner mig väldigt ung den dagen. Det är min födelsedag. Jag blir ett år äldre men jag känner mig som ett vin. Ju äldre jag blir desto bättre blir jag. Den dagen kommer jag vara fokuserad på matchen och förhoppningsvis kan matchen ge mig en bra present.