Fransk media: ”Har Zlatan drabbats av en depression?”

Efter svenskens utspel – jämförs med Ronaldo

FOTBOLL

PARIS. Zlatan Ibrahimovics uttalande får Frankrike att undra.

De stora sporttidningarna toppar i dag med svenskens uttalande om hur han finns till hands för Milan "om de behöver min hjälp".

"Ett litet uttalande från Ibra som det riskerar att pratas om..." kallar Le Parisien Zlatans om ord förra klubben.

Det var på onsdagens presskonferens med svenska landslaget som Zlatan Ibrahimovic avslutade med att förklara hur han hoppades att Milan skulle resa sig i Italien.

– Jag vill Milan väl, jag trivdes och kände mig hemma där. Det är en av klubbarna jag skulle kunna tänka mig att gå tillbaka till om jag skulle få välja i dag. Behöver Milan min hjälp finns jag här, sa Zlatan innan han lämnade presskonferensen.

Reaktionerna i Italien var förstås positiva.

Men i Frankrike väcker uttalandet frågetecken och rapporteras stort dagen efter. Le Parisien spekulerar i att Ibra fortfarande är arg efter förra helgens match mot Marseille där han gjorde två mål för PSG men där flera övriga spelare underpresterade och där man bara fick oavgjort i toppmötet.

"Ibra lämnade matchen upprörd och förbannad på vissa av sina medspelare, inte minst Pastore som missade en av de få bollar han fick under matchen. Dessutom ska Zlatan ha exploderat inför tränaren Carlo Ancelotti efteråt" skriver Le Parisien.

PSG:s sportchef Leonardo gick i går kväll ut och dementerade att Zlatan Ibrahimovic är på väg någonstans.

– Ibra är lycklig i PSG och kommer inte lämna klubben förrän han funnit allt här, säger Leonardo.

l'Équipe konstaterar att Cristiano Ronaldo tidigare i höst förklarade att han kände sig "nere och oälskad" i Real Madrid och frågar sig om "ännu en kandidat till Guldbollen en månad efter Ronaldo också har drabbats av en liten depression?".