PSG-brasse borta upp till en månad

Foto: AP
Nenê.
FOTBOLL

PARIS. Nenê blir borta i upp till fyra veckor från spel i PSG.

En smäll på kindbened i lördagens möte med Reims gör att brassen missar fransmännens viktiga europaäventyr den kommande månaden.

Dessutom har Mamadou Sakho en "lättare lårskada", skriver franska tidningar.

Nenê, 31, har haft svårt att knipa en säker startplats i PSG:s stjärnbygge anno 2012, men i lördags var brassen med från start på Parc des Princes, när man slog Reims med 1–0 efter ett mål av Kevin Grameiro.

Men efter en smäll på kindbenet i första halvlek fick Nenê bytas ut mot Jérémy Ménez, och läkarundersökningen visar att den offensive mittfältaren drabbats av en fraktur i kindbenet och blir borta i upp till fyra veckor, enligt franska tidningar.

Sakho lårskadad

Nenê var inte ende hemmaspelare som fick kliva av skadad i helgen. Även Mamadou Sakho, 22, gick av med tolv minuter kvar av ordinarie speltid, med en skada i låret. Enligt tränaren Carlo Ancelotti rör det sig om "en enklare skada" men det är ännu oklart om Sakho kan vara med i onsdagens bortamöte i Champions League mot Dinamo Zagreb.

PSG har tre poäng efter två möten i Champions League och är i behov av tre poäng mot kroaterna för att få lite arbetsro.