Räddade PSG och jämna målsnittet

Ancelotti: Tack, Ibra!

FOTBOLL

Tio omgångar, tio mål och serieledning.

Succén för Zlatan Ibrahimovic i PSG fortsätter efter 1-0 mot jumbon Nancy.

– Det är ett fenomen som gör skillnaden, säger lagkamraten Blaise Matuidi om Ibrahimovic till PSG:s hemsida.

Zlatan Ibrahimovic regerar över Ligue 1. I veckan prisades svensken som september månads bäste spelare med hela 56 procent av rösterna. Nu är frågan om inte 31-åringen även kan ta hem priset för oktober?

Spelade på konstgräs

PSG var illa ute borta mot jumbon Nancy på konstgräs i ett par plusgraders kyla. Då klev den stekhete svensken fram med drygt tio minuter kvar på klockan.

– Han är en fantastisk spelare. För varje match förbättrar han lagets karaktär och hjälper det att vinna, säger Carlo Ancelotti enligt TT.

Zlatan hade tio minuter tidigare ställt in siktet när han drog ett vristskott från 30 meter i målburens ovansida. En lätt justering räckte för att sätta segermålet.

Via målvakt och stolpe

Ibrahimovic fintade bort två spelare men missade passningen till Jeremy Menez. Bollen studsade ändå turligt tillbaka till anfallaren som gick på eget avslut och placerade in segermålet, via målvakten och stolpen, i det första hörnet.

– Tack, Ibra, sade Ancelotti efter matchen enligt TT.

– Det är ett fenomen som gör skillnaden, säger lagkamraten Blaise Matuidi om Ibrahimovic till PSG:s hemsida.

Målet är Zlatans tionde på lika många omgångar i Ligue 1, där Ibrahimovic ändå stod över den andra, varav tre av fullträffarna kommit på oktobers tre ligamatcher. PSG har totalt gjort 16 mål och leder ligan, med en match mer spelad, tre poäng före Marseille.

– Första halvlek var tuff, Nancy satte press på oss. Vi förlorade här förra säsongen, så det var en viktig vinst för oss, säger Ancelotti.

ARTIKELN HANDLAR OM